Operasyona dair flaş açıklama

Operasyona dair flaş açıklama
Bostancı'daki çatışmada öldürülen terörist üst düzey yönetici çıktı. Örgüt ismi ise pek de tanıdık değil. Bakan açıklama yaptı. Abone ol

İstanbul Bostancı'daki çatışmaya ilişkin önemli detayları İçişleri Bakanı Beşir Atalay açıkladı. Operasyonda öldürülen Orhan Yılmazkaya'nın üst düzey örgüt yöneticisi olduğunu açıkladı. Bu örgüt, AKP'ye bomba gönderen örgüt.
İşte bakanın verdiği bilgiler;

SANSASYONEL EYLEM YAPACAKLARDI: "Bunlar izleniyordu, önümüzdeki günlerde sa tokai çakmak nsasyonel eylemler yapacakları yönünde bilgiler vardı. Bu çerçevede gece yaklaşık 60 ayrı noktada operasyon için düğmeye basıldı. Çeşitli terör örgütlerine yönelik bir operasyondu. Bu operasyon çerçevesinde 40'a yakın kişi gözaltına alındı.

DEVRİMCİ KARARGAH ÖRGÜTÜ: Bunlar aşırı sol ve terör örgütü ile bağlantılı kişilerdir. Bostancı'daki apartmanda tespit edilen hücre evlerinden biriydi. Devrimci Karargah diye bilinen hem sol hem de terör örgütü ile irtibatı olan lider kadrolarından biriydi bu evde ölü olarak yakalanan kişi.

AKP'YE BOMBA: Bu örgüt daha önce birinci orduyu hedef alan bir eylemde bulunmuştu. İstanbul'da AK Parti il başkanlığına bomba gönderen kişilerdi. Bu kişiler orayla bağlantılı ve oranın üç üst yöneticisinden biriydi.

EVDE CEPHANELİK GİBİ: Çok sayıda bomba düzenecekleri ve C4 gibi patlayıcılarla silah ele geçirildi. Şu anda oradaki operasyon tamamlandı. Hem o daire hem apartman dikkatli bir şekilde aranıyor. Dairede çok sayıda silah ve patlayıcı var. İçerde bubi tuzakları olacağı için arama çok dikkatli yapılıyor.

BİLANÇO: Bir başkomiserimiz Semih Balaban şehit oldu. Şu anda 7 yaralı polisimiz var ama bunların hamdolsun hayati tehlikesi yok.
Üzüntümüz, operasyon gayet iyi gidiyordu ama biz bir emniyet amirimizi kaybetmekle çok üzüldük. Güvenlik çemberi dışındaki vatandaşımız arka pencereden rastgele yapılan ateşle yaralanmış, yaralılarımıza da geçmiş olsun diyoruz.



Kategori : GÜNCEL