Bir nefeste öldüren grip

Bir nefeste öldüren grip
Domuz virüsü nedeniyle Türkiye de alarma geçti. Sağlık Bakanlığı'ndan uyarılar var. İşte virüse dair son bilgilerAbone olMeksika'da ortaya çıkan domuz gribi hızla yayılıyor. Virüs, ABD'den sonra Yeni Zelanda, İspanya ve Fransa'ya da sıçradı. Sağlık bakanlığı da Ankara'da basın toplantısı düzenledi...

Bakanlık uzmanları, ellerinizi temiz tutun ve sık sık yıkayın uyarısında bulundu. Türkiye'de henüz böyle bir vaka görülmedi... Virüs Meksika'dan yayılıyor... Bu nedenle ersağ üye ol bu ülkeye ziyaretlerin ertelenmesi öneriliyor. Riskli bölgelere gidenler de takibe alınacak.

BELİRTİLER:

-Ateş (Genellikle 3 gün sürüyor)
-Öksürük
-Kas ağrısı
-Boğaz ağrısı
-Aşırı yorgunluk
-İshal

TEDAVİSİ;

Bu hastalıkta domuzlara yapılan bir aşı var. Ama insana yapılmıyor. Bu nedenle henüz insanlara yönelik bir aşı yok.

Bu konuda bir açıklama yapan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Şenol, şu an için virüsün başka ülkelerde olmasının Türkiye için bir avantaj olduğunu söyleyerek, “Biz uyarıyı aldık. Düzgün ve organize bir şekilde çalışabilirsek bunu engelleyebiliriz. Yepyeni bir tür söz konusu belli ki. Böyle olunca da bir aşının hazırlanması da 3-4 ayı bulur. Piyasadaki grip ilaçları bu virüse etkili; ancak yanlış yönlendirme olmasın. Bunlar kesinlikle doktor tavsiyesi ile kullanılmalı" dedi.

DÜNYADA HIZLA YAYILIYOR

Domuz gribi nedeniyle Dünya Sağlık örgütü de acil olarak toplanıyor. Meksika'dan dünyaya yayılan grip, ABD ve Avrupa ülkelerine de sıçradı. Çok sayıda kişi, virüs taşıdığı şüphesiyle özel odalarda karantina altına alındı. ABD'nin New York kentinde ise domuz gribi belirtileri gösteren 75 öğrenci için tatil ilan edildi.

DOMUZ GRİBİ NEDİR?

-Normalde domuzlarda görülen 'A tipi' grip virüsünün yol açtığı bir solunum hastalığı.



Kategori : GÜNCEL