Tam kusurluya verilen cezaya bakın

  • Ana Sayfa
  • Tam kusurluya verilen cezaya bakın
Tam kusurluya verilen cezaya bakın
"Böylesi ancak Türkiye'de olur" dedirten bir karar verdi mahkeme.. Boy uzatmak isteyen kadının boyu kısaldı, mahkeme 417 TL ceza verdi!Abone ol

Mersin'de 2001 yılında geçirdiği boy uzatma ameliyatından sonra boyu 2 santimetre kısalan ve aksayarak yürümeye başlayan kadın, Sağlık Bakanlığınca 8'de 8 kusurlu bulunan doktora mahkemece 417 TL ceza verilmesi üzerine 105 bin TL'lik tazminat davası açtı.

Meryem Aksoy (41),  yaptığı açıklamada, 2001 yılında boyunu 20 santimetre uzatmak için Tarsus ilçesindeki özel bir hastanede geçirdiği ameliyatın ardından boyunun uzamadığını ve sağlık sorunları yaşamaya başladığını söyledi.

Yeniden ameliyat Deniz kumu olduğunu ve takılan platinin paslandığı gerekçesiyle çıkarıldığını belirten 2 çocuk annesi Aksoy, ''Bunun üzerine 1,64 metre olan boyum uzayacağına 2 santimetre kısaldı. Sol dizimi bükmekte de zorlanmaya başlayınca doktorum Ömer Sayar'dan şikayetçi oldum'' dedi.

Tarsus 1. Asliye Ceza Mahkemesinde açılan dava kapsamında mahkemenin rapor istediği Sağlık Bakanlığı Yüksek Sağlık Şurası'nda Dr. Ömer Sayar'ın 8'de 8 kusurlu olduğuna karar verildiğini kaydeden Aksoy, şöyle konuştu:

''Rapor neticesinde karara bağlanan davada doktor, dikkatsizlik ve tedbirsizlikle yaralamaya sebebiyet verme suçundan 2 ay 15 gün hapis ve 117 TL para cezasına çarptırıldı. Bu da toplam 417 TL para cezasına çevrildi.''

Meryem Akyol, sağ bacağındaki yaranın halen iyileşmediğini, sol bacağını ise dizindeki rahatsızlık nedeniyle bükemediğini belirterek, ''Yaklaşık 8 yıldır sıkıntılarımı giderebilmek için çalmadık kapı bırakmadım. Ancak doktorun hatasının bedeli bu kadar az olmamalıydı'' dedi.

Kararın ardından Sayar hakkında 105 bin TL tazminat davası açtığını bildiren Akyol, ''Bu davanın peşini bırakmayıp hayatımı karartan doktorun cezasını çekmesini sağlayacağım. Aksi takdirde hukuka güvenimi kaybedeceğim. Şu an boyumu uzatmak için harcadığım çabadan çok pişmanım. Ama artık iş işten geçmiş oldu'' diye konuştu.

Doktor Ömer Sayar ise yaptığı açıklamada, Akyol'un ameliyatını yaptıktan 3 yıl sonra düştüğünü, ameliyat olan bölgede kireçlenme oluştuğunu, tedavinin bu nedenle tam anlamıyla sonuç vermediğini iddia etti.

Öte yandan, Akyol'un kızını Mersin'de kolunun kırılması üzerine tedavi için kendilerine getirdiklerini belirten Sayar, şunları kaydetti:

''Kırık kola ilgili tedaviyi uyguladık ve hastayı taburcu ettik. Ancak ödemeyi yapmadı. Biz de belirli aralıklarla Meryem Akyol'u arayarak ödeme yapması gerektiğini hatırlattık. Ödemenin yapılmaması sonucunda da bir anlamda bizden intikam almak için böyle bir yola başvurdu.''



Kategori : GÜNCEL