Kısa dönem erler yemin etti

Kısa dönem erler yemin etti
Yurdun çeşitli yerlerinde, temel eğitimlerini tamamlayan 327'inci kısa dönem askerler için yemin törenleri düzenlendi. Abone ol

Antalya'nın Akseki ilçesindeki Jandarma Komando Tabur Komutanlığında dört haftalık temel eğitimlerini tamamlayan 327'inci kısa dönem 233 er yemin etti.

Akseki Jandarma Komando Birliğindeki törende konuşan Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ergun Koçak, anne ve babalara da seslenerek ''Her karışı şehit kanı ile sulanmış mukaddes vatan topraklarını savunmak için üstün bir vazife aşkı ve kalbi, vatan ve millet sevgisi ile dolu verdiğimiz emsalsiz mücadeleyi kadirşinas Türk milleti daima anacaktır. Bu açıdan sizlerin olduğu kadar bizler de istikbalde evlatlarımızı, Atatürk ilke ve inkılaplarıyla sulayarak bize miras bırakan atalarımızın ruhlarını şad edecek tarzda yetiştirme gayreti içinde olacağız'' dedi.

Koçak, yemin eden askerlere ise şöyle hitap etti:

''Türkiye Cumhuriyeti'nin, Atatürk ilke ve inkılaplarının teminatı olarak, devletimizin bağımsızlık ve onur timsali bayrağımızın gölgesinde, komutanlarınız, arkadaşlarınız v Promosyon Kalem e ruhları üzerimizde dolaşan aziz şehitlerimiz huzurunda içtiğiniz ant, vatan ve millete hizmet yolunda, her türlü güçlük ve imkansızlıkları yenme kararınızın başlangıç noktası olacaktır. Zira bayrak ve silaha sarılarak içtiğiniz andın her kelimesi, üstün vatan ve millet sevgisinin, mertliğin, dürüstlüğün, itaatin, şahsi çıkar hesabına ve gaflete düşmeden kendini vatana ve millete adamanın tartışılmaz simgesidir. Tüm askerlik yaşamınız boyunca ve daha sonra da Atatürkçü düşüncenin ve onun ilkelerinin, sizi doğruya ve hedefe götürmekte en büyük yardımcınız olacağını unutmayacaksınız. Şimdi kutsal görev sırası sizde.''

Yemin eden erler adına söz alan Jandarma Er A. Oğuz Sırmalı da ''Almış olduğumuz eğitimle bilgi ve birikimlerimizle tek bir ruh olarak birleştik. Gerektiğinde bu vatan için seve seve canımızı feda etmeye hazırız'' dedi.

Jandarma Er İrfan Dede, ''Mehmedim'' adlı şiiri okudu. Eğitim, spor, atış ve bakımda dereceye giren jandarma erlere, Tuğgeneral Ergun Koçak tarafından başarı belgeleri verildi.

Törene, Konya İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Çoban, Antalya İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Abdullah Aşık, Akseki Kaymakamı Mustafa Kılıç, Jandarma Komando Tabur Komutanı Jandarma Komando Binbaşı Ali İhsan Ersoy, Akseki Belediye Başkanı Mehmet Gölcü, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, belde belediye başkanları, daire amirleri ve asker yakınları katıldı.

DÜZCE

Düzce Jandarma Komutanlığı yerleşkesindeki törende konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Sebahattin Toprak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Türk milletinin ayrılmaz bir parçası olduğunu belirterek, ''Türk ordusu güçlüdür, Türk askeri disiplinlidir. Mehmetçik, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılaplarının sarsılmaz bekçisidir' dedi.

Yemin eden erler adına konuşan, Jandarma Er Emrah Beyaz askerlik görevinin, vatan evlatlarının birinin bıraktığı, bir diğerinin aldığı bayrak yarışı olduğunu belirterek, ''şimdi de bu bayrağı biz devraldık. Bu görevi layıkıyla yerine getireceğimizden kimsenin en ufak bir endişesi olmasın'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından tören geçişi yapıldı.

Törene Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit, Düzce İl emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, komutanlar ve erlerin aileleri katıldı.

TOKAT

Tokat Jandarma Komutanlığında eğitim gören kısa dönem askerler için düzenlenen ant içme töreninde konuşan İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Hüseyin Tosunlu, ailelerin teslim ettikleri evlatlarının artık kendi evlatları olduğunu söyledi.

Yemin eden askerlere seslenen Tosunlu, ''Bu ant, kahraman Türk ordusuna mensup bir asker olduğunuzun kabul belgesidir. Mensubu olmakla her zaman onur ve gurur duyduğumuz dünyanın en güçlü ordularından Türk Silahlı Kuvvetleri, gücünü elinde bulundurduğu silahlardan almaz. Türk Silahlı Kuvvetleri, gücünün kaynağını, ulusunun güven ve sevgisinden, halkının yüreğinden alır'' diye konuştu.

Daha sonra Tokat İl Jandarma Komutanlığında eğitim gören 327. kısa dönem 55 er ant içti. Tören geçitle sona erdi.

Törene Tokat Valisi Recai Akyel, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bulut Ömer Mimiroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük ve askerlerin aileleri katıldı.



Kategori : GÜNCEL