Akif Bekiden Milliyete sert tepki

  • Ana Sayfa
  • Akif Bekiden Milliyete sert tepki
Akif Bekiden Milliyete sert tepki
Milliyet, Beki'yi manşete çekti cevap geçikmedi. Yazılanları yalanlayan Akif Beki, Sedat Ergin'e salladı.Abone ol

Başbakanlık eski sözcüsü Akif Beki, Başbakanlık tarafından akreditasyonu iptal edilen yedi gazeteciden Milliyet gazetesi muhabiri Abdullah Karakuş'un, "bu işleme karşı başlattığı hukuk mücadelesini kazandığı" şeklindeki haberin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Başbakanlık eski sözcüsü, 24 Politika yorumcusu Akif Beki, Milliyet Gazetesi’nin manşetine taşıdığı basın akreditasyonuna ilişkin konuya 24’te yayınlanan Günün Manşeti programında cevap verdi. Konuya açıklık getirmek gerektirdiğini ifade eden Beki, Milliyet gazetesinin manşetini bir clıpper çakmak “Sedat Ergin Klasiği” olarak niteledi. Canlı yayınlanan Günün Manşeti’nde bir de Milliyet’in genel yayın yönetmeni Sedat Ergin’e çağrıda bulundu.

BEKİ HABERLERİ YALANLADI

"Beki kapattı, hukuk açtı" başlıklı habere tepki gösteren Beki, haberin içerisinde doğru olmayan birçok şey olduğunu söyledi. Beki şöyle devam etti:
"Bu davada bir yürütmeyi durdurma kararı söz konusu ama hukuki süreç devam ediyor. Yapılan itirazı bölge idare mahkemesi kabul etmedi. Dolayısıyla henüz nihai karar söz konusu değil. İkincisi, benim mesela bu dava sürecinde mahkemeye "Başbakanlık doğru olan haberi de yalanlar" dediğimi iddia etti, yine Milliyet gazetesi haber yaptı. Ama benim ne mahkemeye, ne de başka bir yerde başka bir kimseye böyle bir beyanım olmadı. Ama Milliyet gazetesinde hiç bir düzeltme yapılmadı. Yalandı o haber baştan sona. Ne kadar etik davrandıklarını böylece görüyoruz.

MAHKEME HENÜZ KARAR VERMEDİ

Ayrıca bu haber içinde başka düzeltilmesi gereken noktalar da var. Avukatlarının ilk yürütmeyi durdurma kararı üzerine Başbakanlığa yaptığı bir dilekçeli başvuru var. Dilekçe kanununa göre ona verilmesi gereken cevap var, sordum bu nedir diye. Orada cevap verilmesi gerektiği için Başbakanlık buna cevap vermiş. Dolayısıyla mahkemeden nihai bir karar falan çıkmış da "Başbakanlık hemen gel kartını verelim" demiş değil. Teknik, hukuki prosedürler uygulanıyor.

KARAKUŞ'UN KARARINI ÇIKARSINLAR

Abdullah Karakuş'un akreditasyon iptaline yol açan haberlerinin Basın Yayın Meslek İlkelerine ayrıkı olmadığı şeklinde sözde karardan bir şeyler yazmışlar. Peki o zaman açıp bana o karardan göstersinler bunu. Ben daha evvel yürütmeyi durdurma kararını isteyip ona bakmıştım, Basın Meslek İlkelerine aykırı olsa bile akreditasyon iptalini doğru bulmadığını söylüyor yürütmeyi durdurma kararı. Yani bir yöntem olarak, yoksa işin özüne girdiği baki değil. Yani haber doğru mu değil mi hiç bir şey söylemiyor o karar. Bu da yalan ve bu da bu şekilde yer alıyor."



Kategori : GÜNCEL