1 milyon işsize iş kapısı!

1 milyon işsize iş kapısı!
Krizin yarattığı işşizliği önlemek için alınan önlemler; ülkenin pırıl pırıl olmasını sağlayacak...Nasıl mı? Ayrıntılar haberde...Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Ekonomik kriz nedeniyle ortaya çıkan işşizliğin giderilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bir dizi önlem açıkladı. Yakında yürürlüğe girmesi beklenen önlemler arasında biri var ki, hem işsizliğe çare olacak hem de çevrecilerin yıllardır yakındığı kirliliğe çare olacak. trapianto di capelli in turchia Hem de 1 milyon işsize iş bulunacak!

MINTIKA TEMİZLİĞİ
Bakan Çelik, Toplum yararına geçici zçalışma adı altında açıkladığı önlem; işsiz olan ve İş-Kur'a kayıtlı bulunan 500 bin kişilik bir işsiz or dusuna geçici iş vermeyi öngörüyor. Bu işsizler; en az asgari ücret alarak kamu yararı olan işlerde çalıştırılacak. Bunların başında da; kamu kurumlarının temizliği, bakım ve tadilatları, boyaları, okulların bakım ve temizliği, kıyı şeritlerinde biriken çöplerin, poşet ve plastik atıklarının temizsliği, iç suların kıyılarında yaşanan benzer kirliliğin ortadan kal dırılması, otoban kenarlarında, piknik alanlarında biriken çöplerin, poşet ve plastik su şisesi atıklarının temizlenmesi gibi işler yer alıyor.

RAKAM 1 MİLYONU BULACAK

[PAGE]


1 MİLYONU BULABİLİR
Bakanlık bu yolla en az 500 bin kişiyi istihdam edecek. 200 bin civarında da Meslek edindirme projesikapsamında kurslara devam eden işsize ücret ödenerek, işsiz sınıfından çıkmaları sağlanacak. Bakanlıın açıklamadığı yaz aylarının gelmesiyle devreye girecek mevsimlik işçilerin oranı. Mevsimlik işçiler de işlerine başladığında 250 bin civarında işsiz de, işsizlik o ranından düşülecek. Böylece rakam 1 milyon sınırına dayanacak. Ek önlemlerle 1 milyon işsize iş imkanı sağlamak isteyen hükümet, bir yandan krizin yarattığı işsizlikle mücadele ederken, diğer yandan Tüm Türkiye'yi kapsayan bir yenileme ve temizlik operasyonu da gerçekleştirilmiş olacak.



Kategori : GÜNCEL