İşte Türkiyenin kara para trafiği

  • Ana Sayfa
  • İşte Türkiyenin kara para trafiği
İşte Türkiyenin kara para trafiği
Bir dönem Türkiye'nin en önemli isimlerindendi. Öldürüldü hala faili mechul, MİT'e anlattıkları ise inanılmazın bile ötesinde!Abone ol

Yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Behçet Cantürk, 1994 yılında fali meçhul cinayet ile öldürülene kadar Türkiye'nin gündeminden inmedi. Öldürülmesinin üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen şimdi de Behçet Cantürk'ün 1984 yılında MİT tarafından sorgulandığı ortaya çıktı.

6 Temmuz 1984 ile 19 Ağustos 1984 tarihleri arasınd promasyon çakmak a Behçet Cantürk'ün Ankara Sıkı Yönetim Komutanlığı'nın kararı ile MİT 45 gün boyunca yapılan sorgusu ise gazeteci Ercan Gün tarafından kitaplaştırıldı.

Fox Tv haber editörlerinden gazeteci Ercan Gün tarafından kaleme alınan ve Doğan Kitapçılık tarafından yayınlanan "Behçet Cantürk'ün MİT itirafları" kibatında Cantürk'ün eroin kaçakçılığından ASALA bağlantısına, Esenboğa Baskını'ndan silah kaçakçılığına kadar bir çok konuda verdiği ifadeler belgeleri ile yar alıyor. Ayrıca o dönem ifadelerde adı geçen 'Babalar'ında ilginç anektotlarına yer verilmiş. İşte bir dönemin karanlıkta kalan olayları gün ışığına çıkartan ifadelerden birkaç başlık:

SİLAH KAÇAKÇILIĞI YAPTIM

Behçet Cantürk, sorgusunda yaptığı silah kaçakçılığını şöyle anlatıyor: "1975-76 yıllarından itibaren bazı kaçakçıların kaçak işlerine hisseli olarak girmeye başladım. Bilfiil işe karışmaz, belli oranda bir para verir ve hisseme düşen kârı alırdım. Bu tip iş yaptıklarımdan biri de Selahattin Delidere'dir. 05 Mayıs1977 tarihinde Diyarbakır'da Seyrantepe-Silvan yolu üzerinde yakalanan 300 bin adet 7.65 Geco mermi, 9.000 adet 38 kalibre Smith Wesson mermi, 197 adet 7.65 Lama marka tabanca 68 adet Belçika 14'lü tabanca, 50 adet Arjantin 14'lü tabanca ile 18 adet Unike Fransız onlusu Selahattin Delidere ile benim de ortak olarak girdiğim silah işine ait.

OLAY İFADELER HABERİN
DEVAMINDA

[PAGE]

Kategori : GÜNCEL