Sabaha kadar oturacaklar

Sabaha kadar oturacaklar
DTP'liler neden oturma eylemi yaptıklarını ve eylemin ne kadar süreceğini anlattılar...Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- DTP eş başkanı Selahattin Demirtaş ve DTP'li tüm vekiller, topluca basın toplantısı düzenleyip, Genel Kurul saloununda sabaha kadar sürecek oturma eyleminin gerekçesini ve ayrıntılma clıpper çakmak rını anlattılar.

Demirtaş DTP'nin 29 Mart yerel seçimlerinde oy arttırdğını ve bunun ardından AKP'nin bir öc alma operasyonu başlattığını ileri sürerek, DTP'ye yönelik 14 nisan'da başlatılan operasyonları örnek göstererek , eylem kararı aldıklarını bildirdi.

Eylemin yurt dışında bulunan Ahmet Türk'ün onayı ve bilgisi ile yapıldığını ve TBMM Başkanı Köksal Toptan'a da eylem ile ilgil ibilgi verdiklerini belirten Demirtaş, "bu eylei özellikle TBMM'de yapıyoruz. Çözüm yerinin Meclis olduğuna işaret etmek için yapıyoruz. Son dönemde yine çözümün çatışma ile çözümüne dönük girişimler var. Bir yandan çatışmasızlık kararı varken diğer yanda operasyon hazırlıkları var. Umarım bir operasyonun habercisi değildir bunlar" dedi.

Oturma eyleminin bugün Genel Kurul çalışmalarının tamamlanmasının ardından başlayacağını ve toplantının bitmesi sonrasında genel kurul salonunun terk etmeyeceklerini anlatan Demirtaş, yarın sabah saat: 08.00'e kadar oturma eyleminin süreceğini söyledi.



Kategori : POLİTİKA