Bardakta mısır Avrupa da

Bardakta mısır Avrupa da
Türk iş adamları 'Bardakta mısır' tarzının hafife alınmaması gerektiğini belirtti.Satışından elde edilen yıllık ciro ise 15 milyon avro..Abone ol

Malezya'da başlayarak dünyanın birçok ülkesine yayılan ''Bardakta mısır'' tarzı, başarılı Türk iş adamları sayesinde Avrupa'ya da taşındı.

Genç Türk iş adamları Fatih İlhan ve Ergün Özkara, dünyanın 17 ülkesinde faaliyette bulunan Malezya'nın en büyük bayi odaklı mısır üreticisi ve bu sahada 24 yıllık tecrübesi olan Nelsons firmasıyla işbirliği yaparak firmanın Avrupa genel bayiliğini aldı.

Başarılı Türk iş adamları, kısa bir zaman önce Almanya ve daha sonra 16 Avrupa ülkesine yönelik başlatmış oldukları çalışmalar sonucunda, çok sayıda kişiye iş istihdamı sağlıyorlar.

Türkiye'de ''bardakta mısır''ın toplam satışlarından elde edilen yıllık cironun 15 milyon avro olduğunu belirten İlhan ve Özkara, Avrupa ülkelerinde daha yüksek cirolar hedeflediklerini söylediler.

Avrupa quanto costa il trapianto di capelli ülkelerinde yaşayan yabancılar arasında en büyük işsiz grubunun Türkler olduğuna dikkati çeken iş adamları, yaşanan ekonomik krize ve işsizliğe bir ölçüde çözüm oluşturup yeni bir tarzla Türklerin, kendi işlerinin patronu olmaları için çalıştıklarını belirttiler.

Bu sistemin dünya geneline yayıldığını görünce önce Türkiye'de bu işi yapan firmalarla, ardından da dış ülkelerde yaptıkları temaslar neticesinde bu tarzın çıkış noktasının Malezya olduğunu öğrendiklerini ve bağlantıya geçtiklerini ifade eden iş adamları, uzun süren görüşmelerin ardından Malezya'nın en büyük bayi odaklı mısır üreticisi Nelson'un önce Almanya temsilciliğini, daha sonra da Avrupa genel bayiliğini aldıklarını kaydettiler.

İlhan ve Özkara, amatörce piyasaya çıkmak yerine 7 ay süren temel bir çalışma yaptıklarını ve bu tarzın rastgele büyümemesi için programlı disiplinli bir şekilde çalışmaya başladıklarını, önce, kendilerinin açtığı satış noktalarında sistemi Almanya'da test ettiklerini, kazancını gördükten sonra Türklere duyurup bayilikler vermeye başladıklarını anlattılar.

''Bardakta mısır'' tarzının hafife alınmaması gereken ciddi bir iş kapısı olduğunu da belirten İlhan ve Özkara, nihai hedeflerinin, ''bardakta mısır konseptiyle başlayıp tüm Avrupa genelinde ''Nelson's Cafe'' zincirini kurmak olduğunu ifade ettiler.

Türk iş adamları, Malezya'nın güneşi ve yağmuru bol olan bir iklime sahip bulunduğunu, toprağının verimliliği ve iklimi gereği hiçbir gübreleme ya da hormonal değişimlere uğratılmadan 24 yıldan bu yana bu ülkede özel mısır türlerinin yetiştirildiğini ve yaşanılan iklim gereği yılda 4 kez hasat alındığını kaydettiler.

İlhan ve Özkara, satışını yaptıkları mısır türünün yüzde 100 doğal olarak yetiştirildiğini belirterek, bu mısırın, hasat sonrası koçanından kesilmeden ayrıldığı için vitamin ve mineralleri kaybolmadan eksi 18 derecede dondurulup muhafaza edilerek sağlıklı bir ortamda tüketiciye ulaştırıldığını, doğal bir ürün olması bakımından hem doyurucu hem de besleyici özelliğe sahip olduğunu ifade ettiler.

''Hedefimiz, Almanya'da 201 ve Avrupa'da 800 satış noktasına ulaşmaktır'' diyen iş adamları, kendi işini kurmak isteyen Türklerden yoğun talep aldıklarını, gelen talepleri yerinde görerek değerlendirdiklerini, satış noktası, belirtilen standartların dışında bir yerse bayilik vermediklerini belittiler.

İyi bir satış noktasına sahip olan yerlerin aylık olarak 4 bin 500 avrodan 21 bin avroya kadar kazanç bırakabildiğini ifade eden iş adamları, yer bulmakta sıkıntı çekenlere de, yapmış oldukları toplu anlaşmalarla yardımcı olduklarını kaydettiler.

İlk tercihlerinin Türk müteşebbisler olduğunu da belirten İlhan ve Özkara, Avrupa ülkelerinde bazı girişimcilerin konserve mısır sattığına, ''bardakta mısır'' konsepti mısırının ise sadece Malezya'da yetiştiğine dikkati çektiler.



Kategori : GÜNCEL