Deniz Feneri dosyası geliyor

Deniz Feneri dosyası geliyor
Almanya'dan bir türlü gelemeyen Deniz Feneri dosyası sonunda yola çıktı. Bu gece Türkiye'de olacak. Bakan açıkladı; Abone ol

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Almanya'da görülen Deniz Feneri e.V. davasına ilişkin, ''Ucu kime dokunursa dokunsun, eğer bir suç işlenmişse, bu suçun işlendiğine dair bilgiler, belgeler varsa yargı organlarımız gerekeni yapacaktır'' dedi.

Şahin, Almanya Adalet Bakanı Brigitte Zypries ve beraberindeki heyetle Ortaköy'deki Four Seasons Otel'de basına kapalı gerçekleştirilen toplantını mikro beton kaplama n ardından yaptığı açıklamada, 2 ülke arasında adli konuların görüşüldüğünü ifade etti.

DOSYA GELİYOR...

Bakan Şahin, Deniz Feneri dosyasının bu gece Türkiye'ye ulaşağını belirterek, ''Almanya'da görülen ve karara bağlanmış olan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının istediği o dava dosyası, sanıyorum bu gece ülkemize ulaşmış olacak. Akşam saatlerinde bir kurye ile Dışişleri Bakanlığı'na gelir. Yarın sabah da Adalet Bakanlığı olarak biz temin ederiz. Yarın büyük bir ihtimalle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na o dosyayı intikal ettiririz'' dedi.

UCU NEREYE GİDERSE GİTSİN...

Şahin, ''Bu bir yargı sürecidir. Ben böylesine bir yargı sürecinin siyasi polemik konusu yapılmasından, seçim meydanlarına bunun taşınmasından, 'bu seçim Deniz Feneri seçimi olacaktır' denmesinden son derece rahatsızım. En azından bir hukukçu olarak rahatsızım'' dedi.

Bir gazetecinin ''Ucu nereye dokunursa dokunsun mu diyorsunuz?'' sorusu üzerine de Şahin, ''Gayet tabii... Ucu kime dokunursa dokunsun, eğer bir suç işlenmişse, bu suçun işlendiğine dair bilgiler, belgeler varsa yargı organlarımız gerekeni yapacaktır. Ama böyle bir davanın seçim malzemesi olarak kullanılması, hatta önümüzdeki 29 Mart seçiminin bu davanın bir seçimi olarak gösterilmiş olmasını bir talihsizlik olarak değerlendiriyorum'' diye konuştu.

BAKANIN RAHATSIZLIĞI...

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin rahatsızlığına dair de bilgi verdi. Şahin, ''Üşütmüş olabilirim. Sağ kolumun kürek kemiğinde dünden beri zaman zaman dayanılmaz bir ağrı başladı'' dedi.



Kategori : GÜNCEL