İstanbulda dolandırıcı operasyonu

  • Ana Sayfa
  • İstanbulda dolandırıcı operasyonu
İstanbulda dolandırıcı operasyonu
Ümraniye’de ilaçlı su ile ellerinde bulunan kağıtları dolara çevirebilecekleri vadiyle bir iş adamının 200 bin dolarını almak istedikleri iddia edilen 2 kişi yakalandı. Abone ol

Ümraniye’de ilaçlı su ile ellerinde bulunan kağıtları dolara çevirebilecekleri vadiyle bir iş adamının 200 bin dolarını almak istedikleri iddia edilen 2 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Ümraniye’de mobilyacılık yapan M.A, polise başvurarak 2 kişi tarafı quanto costa il trapianto di capelli ndan dolandırılmak istendiğini öne sürdü. M.A, polise verdiği ifadesinde, ellerindeki siyah kağıt parçalarını gösteren 2 kişinin, kendilerine ABD’den para yardımı yapıldığını, ancak ancak belli olmasın diye paraların siyah kağıt parçaları görünümde gönderdiğini, konsolosluktan alacakları özel bir sıvı ile bunları dolara döndüreceklerini söylediklerini bildirdi.

Bu kişilerin yanlarında getirdikleri az bir sıvı madde ile deneme yaptıklarını ve siyah kağıt parçalarının dolar olduğunu belirten M.A, söz konusu kişilerin bu sıvıyı almak için kendisinden para istediklerini anlatarak, “Ne kadar para verirsem bir hafta içinde 2 katını bana geri ödeyeceklerini söylediler. Onlara 200 bin dolar getireceğim konusunda anlaştım. Ancak daha sonra, durumlarından şüphelendim” şeklinde ifade verdi. M.A’nın şikayeti üzerine harekete geçen İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, M.A. aracılığı ile yabancı uyruklu kişileri arayarak, paranın hazır olduğunu bildirdi. Ümraniye’de belirlenen bir adrese gelen Kamerun uyruklu Guy Nansi Thierry ile Guatanamo uyruklu Centene Lemus, polislerce gözaltına alındı. Bu kişilerin üzerlerinde yapılan aramada, bir sıvı maddesi ile dolara çevrilebileceğini iddia ettikleri dolar boyutunda hazırlanmış çok miktarda kağıt ele geçirildi.




Kategori : GÜNCEL