KKTCde seçimler sona erdi

KKTCde seçimler sona erdi
KKTC Cumhuriyet Meclisinin 50 yeni üyesini belirlemek amacıyla saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi saat 18.00'de sona erdi.Abone ol

KKTC Cumhuriyet Meclisinin 50 yeni üyesini belirlemek amacıyla saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi saat 18.00'de sona erdi. Kayıtlı 161 bin 373 seçmen, KKTC genelinde 620 sandıkta oy kullandı.

Sakin geçen oy verme işleminde ciddi bir ol Cricket çakmak ay yaşanmadı. İkisi Girne, ikisi de İskele'de olmak üzere dört vatandaş, cep telefonu ile oy pusulasının resmini çekerken polis tarafından yakalandı, bu kişiler hakkında yasal işlem başlatıldı.

Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından hemen oy sayımına başlandı.

Seçim Yasası uyarınca saat 19.00'a kadar seçim sonuçlarına ilişkin yayın yapılamayacak, 19.00-21.00 saatleri arasında ise YSK'dan alınacak sonuçlar duyurulabilecek ve 21.00'den sonra da yayın yasağı kalkacak.

Sonuçların saat 24.00'ten önce ''çok büyük ölçüde'' alınması bekleniyor.

Kıbrıs Türk siyasi tarihinin 10. genel seçimine, oy pusulalarındaki sıralarına göre şu partiler katıldı:

Ulusal Birlik Partisi (UBP), Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Demokrat Parti (DP), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Halk İçin Siyaset Partisi (HİS), Özgürlük ve Reform Partisi (ÖRP).

Seçimlerde Lefkoşa 16, Gazimağusa 13, Girne 9, Güzelyurt 6 ve İskele ilçesi de 6 milletvekili çıkaracak.

Ülke genelinde yüzde 5 seçim barajını aşan partiler ile bağımsız adaylar oy oranına göre Meclis'te temsil edilecek.



Kategori : DÜNYA