Yavru Vatanda erken seçim heyecanı

  • Ana Sayfa
  • Yavru Vatanda erken seçim heyecanı
Yavru Vatanda erken seçim heyecanı
KKTC'de bugün seçim var. İktidar da muhalelefet de "İnşallah bugünkü sonuçlarda da KKTC halkı kazanacaktır" diyor. Abone ol

KKTC'de ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) Genel Başkanı Derviş Eroğlu ve Özgürlük ve Reform Partisi (ÖRP)Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, Gazimağusa'da oylarını kullandı.

UBP Genel Başkanı Eroğlu, eşi Meral Eroğlu ile birlikte, Polatpaşa İlköğretim Okulunda 37 no'lu sandıkta oyunu kullandı.

Eroğlu, oy verdikten sonra yaptığı açıklamada, "KKTC halkı bir demokrasi imtihanından daha geçiyor. Halkım Kumlama kumu ız demokrasimize müdahale olmadan bir seçim gerçekleşmesi için aşırı hassasiyet göstermiştir" dedi.

"Bazı müdahaleler veya müdahale özelliği taşıyan davranışlar olsa da Kıbrıs Türk halkının bunlara itibar etmediğini" söyleyen Eroğlu, "Vatandaşın iradesi sandığa yansımaya başlamış, akşam da sandıklar açılmaya başladıktan sonra ülkemizin iktidara gelecek partisi veya partileri ortaya çıkacaktır" diye konuştu.

Seçim kampanyalarında tek başına iktidarı hedeflediklerini söylediklerini kaydeden Eroğlu, partisinin mitinglerinin coşkulu ve kalabalık geçtiğini ifade etti.

"Artık kararın halka kaldığını" belirten Eroğlu, "Temennimiz, KKTC demokrasisine layık bir seçim olmasıdır. Kavgasız, gürültüsüz olmasıdır" dedi.

UBP'nin KKTC iktidarına talip olduğunu ifade eden Eroğlu, KKTC ekonomisinin iyi durumda olmadığı söyledi.

Eroğlu, diğer siyasi partilere de başarılar diledi.

-TURGAY AVCI-

Özgürlük ve Reform Partisi (ÖRP) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı da Gazimağusa'daki Atatürk Kültür Salonunda, eşi Özlem Avcı'yla beraber 30 no'lu sandıkta oyunu kullandı.

Avcı, oy vermesinin ardından, seçimlerin KKTC için önemini vurgulayarak, "Demokratik, özgür bir ülkede özgür bir seçimin olması, halkımızın hak ettiği bir seçim olması çok önemli. Önemli olan kişilerin değil, halkımızın azanmasıdır. İnşallah bugünkü sonuçlarda da KKTC halkı kazanacaktır" diye konuştu.

Oğlunun bu seçimlerde ilk defa oy kullandığının hatırlatılması üzerine de Avcı, 11 gün önce oğlunun 18 yaşına girdiğini söyleyerek, bu seçimlerin onun için de büyük bir heyecan olduğunu ifade etti.

KKTC'de oy verme işlemi 18.00'de sona erecek. Seçimlerde 7 siyasi parti yarışıyor.



Kategori : DÜNYA