Yeni Şafak ve Vakit kapıştı

Yeni Şafak ve Vakit kapıştı
Vakit gazetesi ile Yeni Şafak arasındaki tartışmaya bugün Gül Kireklo da katıldı. Vakit'in hedef gösterdiği isim sert çıktı.Abone olVakit gazetesi ile Yeni Şafak arasındaki tartışmaya bugün Gül Kireklo da katıldı. Hüseyin Üzmez olayında ayrı düşen ve Üzmez'i suçlayan Yeni Şafak Vakit'in sert eleştirilerine maruz kalmıştı. Vakit Yeni Şafak'ın muhabiri Gül Kireklo için 'Ermeni asıllı' ifadesini kullandı.

Yeni Şafak'ta istihdam edilmesinde Ali Bayramoğlu ve Etyen Mahçupyan faktörünün etkili olduğunu savunan Vakit'e cevap veren Kirek seo lo, "İnsan aslını inkar edemez" diyerek cevap verdi. İşte o açıklama...

"Yeni Şafak gazetesi, bugünkü sayısında Ermeni asıllı muhabirlerinden Gül Kireklo'nun haberiyle bir skandala daha imza attı’’ tanımlamasıyla bölücülük yapan Vakit gazetesi'nin, bu tutumunu eski yazarları Hüseyin Üzmez’in küçük bir çocuğa cinsel tacizde bulunması olayında sürdürmesi daha doğrudur. Kaldı ki Ermeni asıllı da olsam bunu gururla söylerdim. İnsan aslını inkar edemez.

Bu memlekette gazetecilik yapılıyorsa, bunun insanların kimliklerinden yola çıkılarak değil haberci refleksiyle yapılması gazete etiğini oluşturur. Vakit Gazetesi sanırım, bu haberci refleksini oluşturamamış ve gazetecilik etiğiyle bağdaşmayan çizgide ahlak anlayışını sürdürüyor.

Hüseyin Üzmez kamuoyunda Vakit Gazetesi Yazarı olarak tanınıyor. Eski ifadesi bu gazeteyle kökleşmiş ismi değiştirmiyor. Kaldı ki Vakit, bu kadar çirkin bir olayla yargılanan eski yazarının karıştığı olayla uğraşacağına benim gibi gazetecilik emeğiyle geçinen kadın bir gazeteciye böylesine bir kimliklendirme yaparak, hedef göstermesi gazetecilik etiğiyle bağdaşmaz.

Şunun da altını çizmeliyim. Ben Atatürk’ün memleketi Selanik kökenliyim. Ailem ve soyum Selanik’ten Edirne’ye göç etmiştir. Yine altını çiziyorum Ermeni asıllı olsam bunu da açıkça ifade etmekte sakınca görmezdim.

Şunu da belirtmeliyim ki Vakitçilerin “Gül Kireklo'nun Yeni Şafak'ta istihdam edilmesinde Ali Bayramoğlu ve Etyen Mahçupyan faktörü’dür’’ altında da çirkin bir saldırı vardır. Gül Kireklo’nun Yeni Şafak’ta çalışması tamamiyle kendi gazeteci kimliği ve başarısıdır."



Kategori : MEDYA