Sözleşmelilerin beklediği iki ay

  • Ana Sayfa
  • Sözleşmelilerin beklediği iki ay
Sözleşmelilerin beklediği iki ay
Sağlık Bakanlığı'nda çalışan sözleşmeli personel eş durumu tayin ve becayiş hakkının veriyeceği tarihler belli oldu.Abone ol

Türk Sağlık-Sen, Sağlık Bakanlığının sözleşmeli personelin haklarıyla ilgili yayımlayacağı yönergeyle eş durumu tayin hakkının Haziranda, becayiş hakkının Ekimde verilmesinin öngörüldüğünü bildirdi.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığının konuyla ilgili sendikalarla görüştüğü ve önümüzdeki hafta yönergeyi hazırlamasının beklendiği ifade edildi.

Açıklamada, yönergenin yürürlüğe girdiği tarihten önce doğum ve askerlik sebebi ile hizmet sözleşmesi feshedilenlerin, yönergenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir ay içinde il sağlık müdürlüklerine başvurmak şartı ile ersağ 2024 yeniden göreve başlatılacakları belirtildi. Yönergenin yayınlanacağı tarihten önce askerlik sebebi ile hizmet sözleşmesi feshedilen sözleşmeli personelden dava açanların da bu haktan yararlanacakları kaydedildi.

Açıklamaya göre, sözleşmeli personelin il içi ve il dışı karşılıklı yer değişikliği her yıl Ekim ayında yapılacak. Karşılıklı yer değişikliği talepleri görev yapılan ilin Sözleşmeli Personel Komisyonu tarafından değerlendirilecek. Unvanlar arasında karşılıklı yer değişikliği aynı unvanda bulunan personel arasında yapılacak, öğrenim farklılığı dikkate alınmayacak.

Eş durumuna bağlı kurum içi yer değişikliği için her yıl Şubat ayında boş sözleşmeli personel pozisyonları tespit edilecek. Tespit edilen boş pozisyonlar Sağlık Bakanlığı internet sitesinde ilan edilerek personelin müracaatları alınacak. Eş durumu değişikliği her yıl Haziran ayı sonunda gerçekleştirilecek. Müracaat sayısının boş pozisyon sayısından fazla olması halinde atama kura yolu ile yapılacak. Gerek eş durumu atamaları gerekse karşılıklı yer değiştirme talepleri illerde oluşturulan Sözleşmeli Personel Komisyonu tarafından değerlendirilecek.

Sağlık mazereti nedeni ile atama müracaatları, personelin kendisi, eşi ve çocukları ile sosyal güvenlik mevzuatı uyarınca bakmakla yükümlü olduğu ana ve babasının hastalığının tedavisinin bulunduğu ilde mümkün olmadığına ilişkin Sağlık Bakanlığına bağlı eğitim ve araştırma hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu ile bakanlığa yapılacak.

Sağlık mazereti nedeni ile yapılacak müracaatlarda atanılacak yer belirtilmeyecek. Bakanlık bünyesinde oluşturulan Sağlık Komisyonu tarafından yapılacak değerlendirmeyle tedavinin mümkün olduğu herhangi bir ile bakanlıkça resen atama yapılacak.

Sözleşmeli personelle ilgili diğer konular ise Bakanlar Kurulu Kararı'nda yer alan düzenleme ile paralellik arz edecek şekilde yönergede düzenlenecek.

Açıklamada, Türk Sağlık-Sen'in, bakanlıkta yönerge ile ilgili yapılan toplantıda eş durumu tayin hakkının Haziranda, becayiş hakkının Ekimde verilecek olmasına itiraz edildiği bildirildi. Sendika, söz konusu hakların bu yıl için yönerge yayınlandığı gün verilmesini talep etti.



Kategori : GÜNCEL