Genç kız erkek olup evlenmek istiyor

  • Ana Sayfa
  • Genç kız erkek olup evlenmek istiyor
Genç kız erkek olup evlenmek istiyor
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, ergenlikten beri ''erkek duyguları hissettiğini'' söyleyen kız yardım talebinde bulundu.Abone ol

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, ergenlikten beri ''erkek duyguları hissettiğini'' ve ameliyatla erkek olmak istediğini belirten 19 yaşındaki genç kız, ameliyat masraflarının karşılanması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından (SYDV) yardım talebinde bulundu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Siverek'e bağlı bir köyde çiftçilikle geçinen bir ailenin ikinci çocuğu olan 19 yaşındaki F.Ş. 15 yıl boyunca kız ço toptan çakmak cuğu gibi yaşadı.

Ev işlerinde annesine yardımcı olan ve kız arkadaşlar edinen F.Ş, ergenlikten itibaren fiziki değişimler yaşamaya başladı. Durumu ailesine anlatan F.Ş, yakınlarının yardımıyla tedavi için Ankara'ya götürüldü.

Hacettepe Tıp Fakültesinde kontrolden geçen F.Ş'ye, ''Ambiguous Genitale'' (şüpheli cinsel görünüm) tanısı koyan heyet, hastanın erkek üreme yeteneğine sahip olduğu yönünde rapor verdi.

Bunun üzerine ameliyatla cinsiyet değiştirmeye karar veren F.Ş, tedavi giderlerinin bir kısmı ve yol masraflarının karşılanması için Siverek SYDV Müdürlüğüne dilekçe verdi.

Talebi değerlendiren SYDV Müdürü Hüseyin Sarısaç başkanlığındaki kurul, F.Ş'nın ameliyat olabilmesi için ''yeşil kart'' çıkarılmasına karar verdi.

''FAHRİ ADINI KULLANMAK İSTİYOR''

F.Ş, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıllardan beri kadın kimliğiyle yaşamak zorunda kaldığını ve sonunda çevresine erkek olduğunu kabul ettirdiğini söyledi.

İçinde bulunduğu durumdan utandığını o nedenle okula bile gidemediğini ifade eden F.Ş, ''15 yaşına kadar kız elbisesi giyip, evde bulaşık yıkıyor, anneme yardımcı oluyordum. Bu durum zoruma gidiyordu. Kimseye söyleyemiyordum. Sonra erkek elbisesi giyip dağda çobanlık yapmaya başladım'' dedi.

4 yıl önce dayısının yardımıyla doktora gitmeye başladığını ve bazı ameliyatlarla cinsiyet değiştirebileceğinin anlaşıldığını belirten F.Ş, şöyle konuştu:

''Doktorlar ameliyatlardan sonra evlenip, çocuk sahibi bile olabileceğimi söyledi. Artık kadın kimliğimden kurtulmak istiyorum. İlk işim okuma yazma kursuna gitmek olacak. Ardından nüfus cüzdanımı değiştirip, Fahri adını almak istiyorum.''



Kategori : GÜNCEL