Komutan o çatışmayı anlattı

Komutan o çatışmayı anlattı
Son iki hafta içinde 21 terörist etkisiz hale getirildi. Bestler Dereler'deki çatışmanın ayrıntıları dikkat çekici.Abone olGenelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, son iki hafta içerisinde 21 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Geçtiğimliz günlerde Bestler-Dereler'de öldürülen 7 teröristle birlikte ele geçiri istanbul gezisi len patlayıcılar sayesinde büyük bir eylem hazırlığı başlamadan çökertilmiş.

Tuğgeneral Gürak, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında terörle mücadele faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak için, bölücü terör örgütü ile mücadelesine kararlılıkla devam ettiğini ifade eden Tuğgeneral Gürak, TSK'nın, bölücü terör örgütüne yönelik olarak icra ettiği faaliyetler kapsamında; 3 Nisandan bugüne kadar toplam 65 iç güvenlik olayı meydana geldiğini bildirdi.

Bu olaylarda toplam 63 el yapımı patlayıcı düzeneğinin, güvenlik kuvvetleri tarafından etkisiz hale getirilerek olası zayiatın önlendiğini kaydeden Tuğgeneral Gürak, alınan tedbirlere rağmen, 14 Nisan 2009 tarihinde, Şırnak'ın Silopi ilçesi Görümlü beldesi yakınlarında, bölücü terör örgütü tarafından yola tuzaklanan patlayıcı maddenin infilak etmesi sonucu, aracı ile köyüne gitmekte olan bir vatandaşın hayatını kaybettiğini ve aracının kullanılamaz hale geldiğini belirtti.



Kategori : GÜNCEL