Son yüzyıldaki 2. büyük felaket

  • Ana Sayfa
  • Son yüzyıldaki 2. büyük felaket
Son yüzyıldaki 2. büyük felaket
Buzlar eridi ortalığı su bastı. Kanada'nın Manitoba eyaletinde, günlerdir etkili olan sel felaketinin boyutları giderek büyüyor.Abone ol

Eyalet başkenti Winnipeg ve çevre şehirlerde, havaların ısınmasıyla birlikte kopan buz parçalarının neden olduğu sel felaketinin önü alınamıyor. Bunun, eyalette son 100 yıldaki en büyük ikinci sel felaketi olduğu açıklandı.

Manitoba Meteoroloj Promosyon Kalem i İşleri Hava Tahmin Ekibi Şefi Alf Warkentin, bugün yaptığı açıklamada, Winnipeg ve çevresindeki su yüksekliğinin 6,8 metreye çıktığını belirterek, "Bu sayı, 1997'deki sel felaketinde kaydedilen 7,35 metrelik rekordan biraz az. Her taraftan sular gelmeye devam ediyor. Eğer sele yeni kanallar açıp yol veremezsek, yüksekliğin 9,1 metreye yükseleceğini tahmin ediyoruz" dedi.

Hava sıcaklığının artması yüzünden Winnipeg ve çevresinde kar ve buzların erimeye devam ettiğini kaydeden Warkentin, "Bazı kasaba ve köyler tamamen sular altında, evler oturulamayacak halde ve sanırım maddi hasar büyük boyutlarda" diye konuştu.

Sel felaketinin başlamasından bu yana ilk ölüm haberi bugün geldi. Winnipeg'de bir çiftin bindiği araç sürüklendi. Olayda ismi açıklanmayan 82 yaşındaki erkek hayatını kaybetti. 79 yaşındaki kadın, ekiplerin çabaları sonucu kurtarıldı.

Winnipeg Acil Durumlar Koordinatörü Randy Hull, yüzlerce gönüllünün polis ve askerlerle birlikte kum torbaları hazırlamak başta olmak üzere yardım için çalıştığını belirterek, "Daha fazla gönüllüye ihtiyacımız var. Durumu müsait olan herkesi bize yardımcı olmaya çağırıyorum" dedi.



Kategori : DÜNYA