Saakaşviliden muhalefete çağrı

  • Ana Sayfa
  • Saakaşviliden muhalefete çağrı
Saakaşviliden muhalefete çağrı
Gürcistan'da muhalefetin, istifa etmesi için 1 haftadır geniş çaplı sokak gösterileri düzenlediği cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, muhalefete birlik çağrısı yaptı. Abone ol

Gürcistan'da muhalefetin, istifa etmesi için 1 haftadır geniş çaplı sokak gösterileri düzenlediği cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, muhalefete birlik çağrısı yaptı.

Gürcistan'ın güneyinde Ermeniler'in yoğun olarak bulunduğu Samsthe-Cavaheti bölgesini ziyaret eden Mihail Saakaşvili, ''Eğer birarada durursak bize kimse zarar veremez hair transplant turkey before and after '' dedi.

Saakaşvili, şöyle konuştu:

''Protestolarını dile getiren bu insanların büyük bölümünün, bunu aşırı yoksulluk nedeniyle yaptıklarını çok iyi anlıyorum. Gösteri yapanlardan daha fazlası da evde oturuyor ve daha zor yaşam koşulları içindeler. Bu insanları çok iyi anlıyorum. Herşeyden çok bu insanlar desteğe ihtiyaç duyuyorlar. Politikacıların, koltukları için kavga etmek yerine, hep birlikte oturup, bu zor durumdan çıkmaları için halkımıza nasıl yardım edebileceğimizi konuşmaları gerektiğini düşünüyorum. Eğer halkımızın koşulları iyileşmezse, tüm bu koltuklar geride kalacak. Eğer birarada durursak bize kimse zarar veremez.''

Gürcistan Parlamento Başkanı Davit Bakradze de muhalefetin tavrının diyalog başlatılmasını engellediğini, muhalefetin istifa isteğinde ısrar etmesinin görüşmelerin yolunu açmadığını, tam tersine bunun bir ''ultimatom'' olduğunu kaydetti.

Öte yandan, muhalefet destekçileri öğleden sonra parlamento önünde toplanan binlerce kişiye seslenerek, yetkililer için daha rahatsız edici olacak gösteriler yapacaklarını açıkladılar. Göstericiler, parlamento ve cumhurbaşkanlığı sarayının yanısıra bugün de başbakanın ofisinin önüne kamp kurdular.

Ulusal Forum lideri Irakli Melaşvili, muhalefet liderlerinin yarın, ''Saakaşvili rejimine kısa zamanda son verecek yeni planlarını açıklayacaklarını'' kaydetti. Melaşvili, katılımcılara yarın, yeniden toplanarak, Saakaşvili'ye ''yorulmadıklarını ve amaçlarına ulaşmak için birleştiklerini'' göstermeleri çağrısı yaptı.



Kategori : DÜNYA