ABD Ahmedinejadı bekliyor

ABD Ahmedinejadı bekliyor
ABD, Ahmedinejad'ın , nükleer müzakereler konusunda yakında sunacaklarını açıkladığı yeni öneri paketini değerlendireceğini bildirdi. Abone ol

ABD, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın, nükleer müzakereler konusunda yakında sunacaklarını açıkladığı yeni öneri paketini d cinsel takviye eğerlendireceğini bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Robert Wood, İran'ın, nükleer programıyla ilgili yeni bir paket sunması durumunda, bunu inceleyerek pakette neler olduğuna bakacaklarını söyledi.

Wood, paketin, ülkesinin ve diğer ülkelerin İran'ın nükleer faaliyetleriyle ilgili tüm endişelerini kapsadığını umduklarını da kaydetti.

Mahmud Ahmedinejad, nükleer müzakere konusunda 5 artı 1 ülkelerinin değerlendirmesine sunmak üzere yeni bir öneri paketi hazırlığında olduklarını bildirmişti.

BM Güvenlik Konseyi'nin daimi 5 üyesi ile Almanya'dan oluşan 5 artı 1 ülkeleri, İran'ın nükleer enerji programıyla ilgili olarak Londra'da 8 Nisan'da yaptıkları toplantıda, bir sonraki müzakerelere İran'ı davet etme kararı almış, ABD de bu görüşmelere doğrudan katılacağını açıklamıştı.



Kategori : DÜNYA