GİKten önemli kararlar

GİKten önemli kararlar
16 Mayıs'ta yapılacak olağanüstü kongre öncesi GİK, önemli kararlara imza attıAbone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- DP lideri Süleyman Soylu’nun başkanlığında, toplanan, Genel İdare Kurul Toplantısı’nda, 16 Mayıs’ta yapılacak olan Olağanüstü Kongre ile ilgili, İl Başkanları Toplantısı’nda ortaya koyulan görüş ve değerlendirmeler tartışıldı ve önemli kararlar alındı. GİK, 16 Mayıs Olağanüstü Kongresi ile ilgili çalışmaların baskılı çakmak sürdürülmesi kararını yineledi ve geri adım atılmadı.

15-16 Kasım 2008 tarihinde gerçekleşen kongrede, Genel Başkanın yetkilerini kısıtlayan, yeni bir tüzük kabul edilmesine karşın yeni tüzük değişiklikleri yapılmasına karar veren GİK, 16 Mayıs’ta yapılacak olan Olağanüstü Kongrede de, Şu tüzük değişiklik tekliflerini getirmeyi kabul etti:

AMBLEM DEĞİŞİYOR
Demokrat partinin amblemi olan Türkiye haritası üzerindeki kıratın Türkiye haritası bölümü, seçim pusulasında da daha önceki çalışmalarda ve görsellikte karmaşıklığa yol açtığı için amblemden çıkarılıp sadece kıratın kalmasının teklif edilmesi.

SADECE KONGRE SATIŞ YAPABİLECEK
Demokrat Parti tüzüğünde taşınmaz satış yetkisi Genel İdare Kurulu’na aittir. Bu yetkinin Genel Merkez binaları olan Kızılay Akay binası, Kızılay Selanik binası ve Celal Bayar Köşkü ile ilgili yetkilerin sadece Büyük Kongre kararına devredilmesi hükmünün tüzüğe ilave edilmesi.

ŞEFFAF BÜTÇE
GİK toqplantısında, dönemin mali raporları da görüşüldü. 15-16 Kasım’da yapılan Kongre’de raporların internet sitesinde yayınlanması kararı da alındı. GİK'te, hesapların, detayı ile ilgili kongre süresince üye olanların bir mali müşavir vasıtasıyla yazılı bilgi istemesi halinde, gizlilik ve parti mahremiyeti ihtiva eden konular saklı kalmak kaydıyla yazılı yanıt verilebilmesi kararı da alındı.



Kategori : POLİTİKA