Çelike göre vahim hata olurdu

Çelike göre vahim hata olurdu
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Ergenekon'u değerlendirdi. Kimse "baba beni okula gönder" dediği için gözaltına alınmadı dedi. Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, “Ergenekon” soruşturması kapsamında yaşanan son gelişmeleri değerlendirirken, “Sayın Tijen Mergen ve Türkan Saylan yakından tanıdığım insanlardır. Birlikte birçok programda bulunduk ama Mergen 'sen niye (Baba Beni Okula Gönder) dedin diye' gözaltına alınmıyor. Saylan, bazı kız çocuklarına ÇYDD faaliyetleri kapsamında burs verdiği için bu soruşturmaya konu değil” dedi. Çelik Saylan için de  "Eğer içeri alınmış olsaydı, göza seo ltına alınmış olsaydı bu vahim bir hata olurdu." dedi.

Bakan Çelik, Türkiye Özel Yayıncılar Derneği'nin hizmet binasının açılış törenin ardından gazetecilerin, “Ergenekon soruşturması kapsamındaki gözaltılarla ilgili değerlendirmesini” sormaları üzerine, hem Türkan Saylan'ı, hem de “Baba Beni Okula Gönder” kampanyasının koordinatörü olan Tijen Mergen'i yakından tanıdığını dile getirdi.

“SUÇLULUĞU İSPAT EDİLMEDİKÇE MASUM KABUL EDERİZ”

“Saylan ve Mergen'in zanlılar arasında olmasına üzüldüğünü” söyleyen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ama şunun altını çizmek istiyorum: Esas prensip şudur, bir insanın suçluluğu ispat edilmedikçe biz ona 'masum' gözüyle bakarız, onu masum olarak kabul ederiz. Özellikle hukuk fakültelerinin daha birinci sınıfında öğretilen şey budur. Aksi ispat edilmediği sürece, suçluluğu ispat edilmediği sürece herkesi masum kabul etmek zorundayız.

İÇİNİ BOŞALTMAK İSTİYORLAR

Bugün bir Ergenekon davası yürüyor. Bazılarına göre Ergenekon yoktur. Bazıları bu davayı sulandırmak için, içini boşaltmak için özel bir gayret gösteriyor. Meselenin şu şekilde sunulmuş olmasını ben kesinlikle kabullenmiyorum. Sayın Tijen Mergen ve Sayın Türkan Saylan yakından tanıdığım insanlardır. Birlikte birçok programda bulunduk ama Sayın Mergen 'Sen niye (Baba Beni Okula Gönder) dedin diye' gözaltına alınmıyor veya soruşturma konusu yapılmıyor, bundan dolayı bir tahkikata konu yapılmıyor. Sayın Saylan, bazı kız çocuklarına Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği faaliyetleri kapsamında burs verdiği için bu soruşturmaya konu değil.

Özellikle bazı medya kuruluşları meseleyi, 'Cumhuriyeti savunanlar, Atatürkçülüğü savunanlar sindiriliyor, muhalif sesler susturuluyor' şeklinde bir formata soktu. Bunu kesinlikle kabul etmek mümkün değildir.”



Kategori : POLİTİKA