Güldüren Karadeniz zekası

Güldüren Karadeniz zekası
Bu yol tam fıkralık! Ev ve arazi için yol bulamayan Rizeli mütahit öyle bir ev yaptı ki hem yol hem ev! İşte şaşırtan o kare;Abone olRize'de bölgenin coğrafi yapısı nedeniyle yapacakları bina ve halı saha için yeterli arazi bulamayan vatandaşlar, çareyi binayı yol mikro beton kaplama ün üzerine, halı sahayı da çay alım yerinin üstüne yapmakta buldu.

İl merkezine bağlı Güzelköy ve Yeni Güzelköy köylüleri, iki köyün ortak kullanımı için Kur'an kursu ile halı saha yapmaya karar verdi. Ancak yapılan araştırmada, her iki köyde de arazinin engebeli oluşu nedeniyle bu yapıları yapmak için yeterli arazi bulunamadı.

Bunun üzerine köylüler, iki köyün ortasında bulunan bir yerde, Kur'an kursu inşaatını başlattı. Bir kısmını yamaca yaslanmış şekilde yaptıkları 5 katlı binanın altından da araçların geçmesine imkan tanındı. Rizeli vatandaşlar, bu şekilde hem binalarını yapma şansı buldu hem de araçların yolu normal seyrinde kullanmasına imkan tanıdı. Vatandaşlar, halı sahayı ise inşa ettikleri binanın yan tarafında bulunan çay alım yerinin üstüne yaptı.



Kategori : GÜNCEL