Önder Sav iktidara ömür biçti

  • Ana Sayfa
  • Önder Sav iktidara ömür biçti
Önder Sav iktidara ömür biçti
Erdoğan mezarlıkta türkü söylüyor. CHP'li Önder Sav böyle düşünüyor. sonuçları değerlendiren Sav iktidara yüklendi.Abone olSeçim sonuçlarını değerlendiren CHP'li Önder Sav, "İktidar arabası yokuş aşağı inmeye başlamıştır. Başbakan, yaptığı konuşmayla korkularını iletti" dedi.

Sav, CHP Genel Merkezi'ndeki basın toplantısında bir süredir hem iktidarın sözcülerinin, hem de adaylarının yerel seçimlere ilişkin açıklamalarını dikkatle izlediklerini oregon seo belirterek, ''Sayın Başbakan'ın açıklamalarını doğrusu hayret ve ibretle izledim. Hem demokrasinin erdeminden, özgürce işletilmesinden söz ediyor, hem de demokrasi adına işlenen ayıpların hiç birisini görmemiş gibi davranıyor'' diye konuştu.

Sav, yaklaşık 3,5-4 saattir Türkiye'nin kimi yerlerinde şimdiye kadar görülmemiş sıkıntılar yaşandığını savunarak, şöyle konuştu:
''Kimi yerlerde, Ankara dahil, elektrik kesintisi oluyor. Adana'da da olduğu haberini aldık. Kimi yerlerde Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) veri tabanına giriş sağlanamıyor. İlçe seçim kurulunun sonuçları bir sistem içinde aktarılamıyor. Kimi yerlerde ilçe seçim kurullarının direktifiyle hareket ettiği düşünülen ki ilçe seçim kurulları kamu görevlilerinden de sandıkların belli yerlere ulaştırılmasında yararlanırlar, mümkündür, ama kimi kamu görevlilerinin özellikle emniyet güçlerine mensup kimi insanların seçim kurullarında sandıkları değişik şekilde yönlendirip başka yere kaydırmaların olduğuna dair duyumlar da geliyor. Örnek verilmesi gerekirse Dikmen'de bir ilkokulda böyle bir olay yaşandı.''

Teknoloji çağında seçimlerin 29 Mart'ta yapılacağı belliyken gerekli tedbirlerin alınmasının hem siyasal iktidar, hem de YSK tarafından gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayan Sav, ''büyük bir laçkalık ve vurdumduymazlık'' içinde davranıldığını savundu.



Kategori : GÜNCEL