Bu olaylar partimize mal ediliyor

  • Ana Sayfa
  • Bu olaylar partimize mal ediliyor
Bu olaylar partimize mal ediliyor
DTP'li Demirtaş, Diyarbakır'da çıkan gerginliklerin partilerine mal edildiğini iddia etti. "Bu olayların partimizle ilişkilendirilmesi haksız bir davranıştır"dedi.Abone ol

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kutbettin Arzu ve beraberindekelere yapılan saldırıyla ilgili olarak, ''Bu olayın DTP'nin kurumsal kişiliğine mal edilmesi bizi ayrıca üzmüştür'' dedi.

Demirtaş, partisinin il binasında, İl Başkanı Ali Şimşek ve Bağlar İlçesi Belediye Başkan Adayı Yüksel Baran ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, seçim kampanyası başladığı günden bu yana büyük bir sağduyu ve rhode island seo barışçıl ortam içerisinde kampanya yürütmeye çalıştıklarını vurguladı.

Seçim çalışmaları yapan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve milletvekillerinin, nahoş bir durumla karşı karşıya kaldıklarını, bir milletvekilinin öylesi bir ortamda bulunması ve öyle bir durumla karşılaşmasının kendilerini üzdüğünü ifade eden Demirtaş, şöyle dedi:

''Bundan sonra da Diyarbakır'da en ufak bir gerginlik çıkmaması için bütün herkese çağrıda bulunuyoruz. Bu olayın DTP'nin kurumsal kişiliğine mal edilmesi bizi ayrıca üzmüştür. Hele hele bunun Diyarbakırlı bir bakan ve milletvekili tarafından belirtilmiş olması bizleri gereğinden fazla üzmüştür. Sayın bakan iyi bilir ki DTP'nin kendilerine yönelik hiçbir saldırı organize etme gibi bir çalışması olmamıştır. Bu olayın partimizle doğrudan ilişkilendirilmesi de haksız bir davranıştır.''

Selahattin Demirtaş, olayda silahı kullanan kişinin polis değil, AK Parti seçim çalışmalarına katılan bir kişi olduğunun tespit edildiğini ve polis tarafından yakalanmasına çalışıldığını ifade ederek, ''Silahı kullanan polis değil, seçim çalışmasını yürüten sivil bir AK Parti'lidir'' dedi.

BBP GENEL BAŞKANI YAZICIOĞLU

Demirtaş, bir milletvekili ve bir partinin Genel Başkanı olan sayın Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin geçirmiş olduğu kazanın kendilerini üzdüğünü vurguladı.

DP Grup Başkanvekili Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kendilerine sağ salim ulaşılmasını ümit ediyoruz. Ancak, bu olayda şu ortaya çıktı ki Türkiye'de arama kurtarma faaliyetleri insanın içini burkacak bir durumda. Herkes şu anda AK Parti Hükümetinin kurtarma fiyaskosunun içerisine düştüğü durumla ilgileniyor. O bölgede zor şartlar olabilir, ama 2 gün içerisinde bir noktaya ulaşılamıyorsa ciddi bir eksikliktir. Elbette bu konuda bir kasıt aramıyoruz, ama bu konuda yetersizliği olan Sayın Başbakan ve İçişleri Bakanı başta olmak üzere herkesin bunun hesabını iyi vermesi lazım. Diliyoruz ki kendilerine sağ salim ulaşılır ve hayatta olurlar.''



Kategori : GÜNCEL