Topbaştan rüşvete sert cevap

Topbaştan rüşvete sert cevap
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bugün bir gazetede yer alan rüşvet iddialarına yanıt verdi. Abone olİstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bugün bir gazetede yer alan rüşvet iddialarına yanıt verdi. "Çok enterasan, insanın hiç tahmin etmeyeceği, hayatta beklemeyeceği iddialar bunlar" diyen Topbaş, siyasetin bu kadar kirleneceğinin aklına gelmediğini söyledi.

Seçimlere iki gün kala böyle bir haberin kasıtlı yapıldığını iddia eden Topbaş, "Ahmet İlbar bizim Halk Ekmek'te Genel Müdür yardımcımız. Diğer şahsı, zaten bilmeyiz, tanımayız. Zaten, basına yansıyan şekliyle, hayretler içerisinde mobil uygulama geliştirme kaldık"şeklinde konuştu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Topbaş, iddialarla ilgili olarak, avukatı vasıtasıyla suç duyurusunda bulunduğunu da söyledi. İddialara konu olan akaryakıt ihalesiyle ilgili, "Orada bahsedilen yakıtlarla ilgili ne İDO ne İETT direkt yakıtlara karıştırılacak, katkı malzemesi almaz"diyen Topbaş, "Deniz otobüslerimiz, vapurlarımız ve İETT'nin aldığı otobüslerin hepsinin kendi garanti süreleri var. Katkı malzemelerini kullanabilme gibi tercihleri olamaz. İlgili firmalar, bunu isterlerse söylerler. Bugüne kadar İETT katkı malzemesi kullanmadı. Burada gündeme getirilen çok çirkin, seçime iki gün kala, siyasetin en kirli boyutuyla manipülasyonun gündeme getirildiğini üzülerek öğrendim. İnanıyorum yargı önünde bunlar, gerekli cezaları alacaklardır. Arkasını asla bırakmayacağız"

MESAJDA ADININ GEÇMESİ

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı tarafından doğruluğu tespit edilen Dalyan Karadaş’ın cep telefonuna Ahmet İlbar'ın cep telefonundan gönderilen "Bak Dalyan. Ben Başbakan’ın arkadaşıyım. 250 dolar Topbaş’a verildi. Senin işin tamam " mesajına da anlam veremediğini söyleyen Topbaş,"Mantık işletirseniz, böyle bir şey yapan kişi başkanın ismini vermez. İsim veriliyorsa, bilerek bir işlem yapıldığını gösteriyor. Direkt şifre kullanmadan, başkanın ismi verildiyse, bu bilinçli yapılmış. Çamur atsalar bile izi kalmaz" şeklinde konuştu.

RÜŞVET İDDİALARI

İETT’den iki yılda 36 milyon dolarlık akaryakıt alımı ihalesini kazanması için İstanbul Halk Ekmek (İHE) A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Ahmet İlbar’ın, kendisinden 430 bin dolar rüşvet aldığını iddia eden Dalyan Karadaş, önceki gün Bakırköy Adliyesi’ne giderek İBB Başkanı Kadir Topbaş ve İHE Genel Müdürü Salih Bekaroğlu ve Ahmet İlbar hakkında suç duyurusunda bulunmuş, suçlamalarına kanıt olarak, Ahmet İlbar'ın cep telefonundan kendisine gönderilen mesajı göstermişti.



Kategori : GÜNCEL