Banka şubesi son anda fark etti

Banka şubesi son anda fark etti
Bankayı dolandırmak isteyen kişinin girişimi son anda engellendi. Kefil olan yakalandı. Kredi başvurunu yapan kayıp.Abone ol

İzmir'in Bornova ilçesinde bir banka şubesine başvurarak, sahte kimlikle 248 bin TL ticari kredi çekmek isteyen kişiye sahte kimlikle kefil olan arkadaşı yakalandı. Kredi çekmek isteyen kişinin arandığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, bir bankanın Bornova Heykel Şubesi'ne başvuran ve E.A. ad florida seo ına düzenlenmiş sahte kimliği kullanan kişi, ticari kredi çekmek istediğini belirterek, belgelerini verdi. E.A'ya kefil olan ve hatlı minibüsü olduğunu söyleyen arkadaşı E.G. de belgelerini banka görevlisine teslim etti.

Banka görevlisinin incelemesinde, E.A'ya kefil olan E.G'nin bankadan daha önce kredi çektiği ortaya çıktı. Bunun üzerine banka görevlisi, daha önce kredi çektiği için E.A'ya kefil olamayacağını söylemek amacıyla E.G'yi telefonla aradı. Banka görevlisinin görüştüğü hatlı minibüs işletmecisi E.G, kredi için kimseye kefil olmadığını söyledi.

Banka görevlisinin polise haber vermesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bankaya verilen E.A. ve E.G. adlı kişilere ait kimliklerin sahte olduğunu belirledi. Hatlı minibüs işleten E.A. ve E.G'nin kredi başvurusunda bulunmadıkları tespit edildi.

Bu gelişme üzerine polis ekipleri, E.G. sahte kimliğini kullanan M.Y'yi (30) yakaladı. E.A. sahte kimliğini kullanan S.A. ise yakalanamadı. Polis ekipleri, M.Y. ile S.A'ya sahte kimlikleri hazırladığı belirlenen M.S'yi de (38) gözaltına aldı. S.A'nın yakalanması için polisin çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan M.Y. ile M.S. adliyeye sevk edildi.



Kategori : GÜNCEL