Baykala göre Erdoğan gidici

Baykala göre Erdoğan gidici
Baykal, Uşak'ta Tunceli'de yapılan yardımlara da değinerek, bunun demokrasiyle, seçim hukuku ile bağdaşmadığını iddia etti. Abone ol

Deniz Baykal, partisinin Uşak İstasyon Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, Tunceli'de yapılan yardımlara da değinerek, bunun demokrasiyle, seçim hukuku ile bağdaşmadığını iddia etti.

Yapılanların ''yoksullukla mücadele'' denilerek açıklanmak istendiğini ifade eden Baykal, şunları söyledi:

''Yoksullukla mücadele ediyorsan, gel Uşak'a, Uşak'ta da yoksul var. Uşak'ta n minesota seo iye dağıtmıyorsun? Vali talimat veriyor. Vali bunların başında. Yüksek Seçim Kurulu diyor ki 'Olmaz böyle bir şey ayıptır, hukuk var, seçim adaleti var, doğru değildir' diyor. Başbakan, 'Benim valim devam edecek. Beni Yüksek Seçim Kurulu ırgalamaz' diyor. Seni Yüksek Seçim Kurulu ırgalamaz, kanun ırgalamaz, yasa ırgalamaz, anayasa ırgalamaz. Ne ırgalar seni arkadaş? Ne ırgalar seni? Ben onu neyin ırgalayacağını biliyorum. Seçim zamanı milletin kararı ırgalar mı, ırgalamaz mı? Bir gösterin bakalım el mi yaman, bey mi yaman? Başbakan mı yaman, millet mi yaman? Bir gösterin bakalım.''

Deniz Baykal, hukuka uygun davranmadıklarını ileri sürdüğü valileri uyararak, ''O valiler, Başbakan, AKP var diye kendilerini güvende hissetmesinler. AKP ile gelenler APS ile Acele Posta Servisi ile giderler. İnşallah olacak. Hep beraber yapacağız bunu'' diye konuştu.

BAŞBAKAN GİDİCİ OLDUĞUNU GÖRDÜ''

CHP lideri Baykal, tüm bu olanlara insanların içinden geldiği gibi sesini yükseltmeye başladığını ve bunun karşısında Başbakan'ın vatandaşa bile tepki göstermeye başladığını söyledi.

Bunun altında yatan şeyin, Hükümetin, artık yolun sonuna gelmesi olduğunu ileri süren Baykal, ''Başbakan artık gidici olduğunu gördü. Abbas gidicidir. Bu iş, bu gidiş gözüktü'' dedi.

Baykal, Yüksek Seçim Kurulunun seçimlerde TC kimlik numarası bulunan resmi bir kimlik bulundurma şartını da hatırlatarak, vatandaşlardan bu konuda duyarlı olmalarını istedi.

Deniz Baykal, İstasyon Meydanı'nda düzenlenen miting öncesinde parti otobüsüyle şehir turu atarak vatandaşları selamladı.



Kategori : GÜNCEL