Aytaç Duraka çiçekli jest

Aytaç Duraka çiçekli jest
Aytaç Durak metro açılışında beklemediği bir jestle karşılaştı. AK Partili Dengir Fırat MHP adayına çiçek verdi.Abone olAdana'da yıllardır tamamlanmadığı gerekçesiyle eleştirilen metronun 8.5 kilometrelik bölümü hizmete girdi.

Sabah saatlerinde Kurttepe İstasyonu'ndan Büyükşehir Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adayı Aytaç Durak, MHP Seyhan adayı Ahmet Özlü ve vatandaşların katılımıyla hareket eden metro, valilik istasyonuna geldi.

8,5 kilometrelik yolculuğun ardından MHP adayı Aytaç Durak'ı, AK Parti Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, MHP Mil massachusetts seo letvekili Kürşat Atılgan çiçeklerle karşıladı.

Aytaç Durak, Dengir Fırat'ın kendisini karşılamasını 'demokrasi adına güzel gelişme' olarak değerlendirirken Dengir Fırat ise hiçbir zaman yapılan hizmetin önünü kesmediklerini aksine destek verdiklerini vurguladı.

Durak, metronun vatandaşların alışması için ücretsiz hizmet vereceğini söyledi.

Kocavezir İş Merkezi'ne kadar olan kısmın seçim öncesi biteceğini duyuran Durak, "Metro duraklarında bekletilen otobüslerle hastanelere ve şehir merkezine ulaşım sağlanacak. Önümüzdeki günlerde bir biletle hem metro hem de otobüse binilebilecek." dedi.

Adana için yapılan her hizmeti desteklediklerini kaydeden Fırat, "Bu metronun bugün çalışmasında bizim gayretlerimizin büyük rolü var. Ancak sırf seçim öncesi kum torbalarıyla deneme sürüşü yapmadan vatandaşların can güvenliği tehlikeye atılmamalıydı. Metroda hala çalışmalar yapılıyor. Geri kalan kısmını da biz tamamlayacağız." dedi.

Son günlerde Adana'da yaşanan gerginliği seçim öncesi yaşanan gelişmeler olarak değerlendiren Fırat, "Ben Adana milletvekiliyim. Adanalı beni seçerek Meclis'e gönderdi. Adanalılara hizmet için yapılan çalışmaları her zaman destekledim şimdi de destekleyeceğim. Kimsenin hizmetlerini engellememiz söz konusu değil."

ADANA METROSU

Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden başlayan 14 kilometrelik metro güzergahında, 4'ü yer altı, 4'ü hemzemin ve 4'ü de viyadük olmak üzere 12 istasyon bulunuyor.

Metronun günde 18 saat hizmet vermesi planlanırken günlük 330 bin yolcunun taşınacağını bildirildi.

14 kilometrelik hattı 21 dakikada geçecek. Şimdilik vilayet istasyonuna 8. 5 dakikada gidecek metro, yoğun saatlerde 5 dakikada bir diğer zamanlarda 10 dakikada bir hareket edecek.



Kategori : GÜNCEL