ÖTV indi, oto galerileri doldu taştı

  • Ana Sayfa
  • ÖTV indi, oto galerileri doldu taştı
ÖTV indi, oto galerileri doldu taştı
Otomobilde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi otomotiv sektörüne ilaç gibi geldi. Galeriler bayram yerine döndü.Abone ol

Teşvik ilaç gibi geldi. Fiyatlar 4-5 bin lira ucuzlayınca showroom'lar bayram yerine döndü. Galeriler "Talebe stok dayanmaz. Nisan için şimdiden sipariş almaya başladık" dediler

İki gündür otomobil showroom'ları ziyaretçi akınına uğrarken, bir çok marka 100 bin olduğu belirtilen otomobil stokunun bu 90 gün içinde çok rahat eritilebileceğini düşünmeye başladı. İstanbul ve Anadolu'daki otomobil galerileri ÖTV south california seo ile gelen bereketten hayli görünüyor.

İKİ GÜNDE 1 AYLIK ARAÇ SATTIK

İstanbul'da faaliyet gösteren Mais Anadolu Otomotiv'in Araç Satış Temsilcisi Filiz Yaşar, ÖTV indiriminin satışlara çok ciddi anlamda yansıdığını belirtirken, ellerindeki stokları nerdeyse bitirdiklerini belirtti. Bu ay için yaklaşık olarak 150 tane stok araçlarının olduğunu söyleyen Yaşar, sadece 2 günde bunların tükendiğini vurguladı.

Otomotivdeki ÖTV indirimini vatandaşın 6 aydır beklediğini ve karar çıkınca da talep patlaması yaşandığını anlatan İstanbul Yenibosna'daki Bağdatlılar Otomotiv'in Satış Şefi İlker Hepyükselenler ise, satışların inanılmaz derecede arttığını heyecanlı bir şekilde aktardı. Hepyükselenler, kendi paylarına düşen bu ayki yaklaşık 200 araç stoğunu bitirdiklerini ve önümüzdeki aya ilişkin de sipariş açmak durumunda kaldıklarını söyleyerek 'Satış patlaması yaşıyoruz. Önümüzdeki 3 ay bizim kayıplarımızı yerine koyduğumuz bir dönem olacak' dedi.

STOKLARIMIZ ERİDİ

Ekonomik teşvik paketi kapsamındaki indirimin sektörü hareketlendirdiğini belirten İstanbul Taksim'deki Honda Yazeks'in Satış Temsilcisi Gülşah Gökçe de satışlarda ciddi bir artış yaşandığını belirtti. İndirim öncesinde günde 2-3 araba sattıklarını belirten Gökçe, "Şu an çok yoğun bir müşteri ilgisi var. Bugünkü (dün) satışlarımız şu anda 20 adede çıkmış durumda. Galerimize günde 15 civarında müşteri gelirken bu sayı 50'ye çıktı. Gün boyu telefonlarımız hiçbir şekilde susmadı. Şu an itibariyle stoklarımız kalmadı. Yani elimiz boş, satacak arabamız yok. Mart bitmeden Nisan ayı için sipariş vermeye başladık" dedi.



Kategori : GÜNCEL