CHPnin iddiası gerçek mi?

CHPnin iddiası gerçek mi?
Başbakan Erdoğan'ın İzmir'e gittiği gün CHP'nin adayına yönelik bir girişim olduğu iddia edildi. Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan altından geçerken kendini kötü hissetmemesi için İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Aziz Kocaoğlu'nun posterlerinin kaldırıldığını iddia etti.

Kocaoğlu'nun posterlerinin indirilmesi yönünde İzmir Emniyeti'nin baskı yaptığına vurgulayan CHP İl Başkanı Nalbantoğlu, polisin gerekçe olarak da, "burası belirlenen yer değil" ifadesini kullandığının altını çizdi.

Nalbantoğlu, Başbakan Erdoğan'ın geçen hafta geldiği Kemalpaşa toplu açılışında da jandarmanın, evlerdeki, işyerlerindeki CHP afişlerini indirttiğini öne sürdü.

Bu konuda Yüksek Seçim Kurulu'nun hem emniyete, hem de belediyeye yazı gönderdiğini kaydeden Nalbantoğlu, "Atlas Oteli'ndeki pankar aziziye marker tımızın indirilmesi istendi. Biz orayı seçimde kullanmak için özel izin bile aldık. Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz ettik. Sonucu bekliyoruz. İndirilmemiz istenirse de indireceğiz. Bu Başbakan oradan geçerken kendini kötü hisseder kararıdır." diye konuştu.

Nalbantoğlu, il yönetim kurulu ile Anemon Otel'de düzenlediği basın toplantısında partisinin yerel seçim çalışmalar hakkında bilgi verdi.

12 Şubat'ta göreve geldikten sonra ciddi bir çalışma içine girdiklerini ve İzmir'de bine yakın noktada seçim ofisi açtıklarını belirten Nalbantoğlu, milletvekilleri ve il genel meclis üyelerinin seçime kadar tüm köyleri iki kez dolaşacağını söyledi.

29 Mart seçimlerinde İzmir'de belirledikleri 30 sandıkta nöbet tutacaklarını anlatan Nalbantoğlu, görevlilerin, o mahallede oturmayan, ancak oy kullanmaya gelenleri tespit edeceğine dikkat çekti.

Bu tür girişimleri tutanakla tespit edeceklerini ifade eden Nalbantoğlu, "Her ilçede sandık görevlilerin yanı sıra birer de hukuk kurulu oluşturduk. Hukuk kurulundaki görevlileri, seçime nasıl itiraz edeceklerini öğrettik. Onun için bu seçimde oy kullananların parmaklarına boya sürülmesini istiyoruz. Başka çaresi yok." şeklinde konuştu.

Ekonomik krizle ilgili açıklamalar da yapan Nalbantoğlu, krizin üstesinden gelinebilmesi için 9 maddelik sosyal ve ekonomik paket önerdi.

Nalbantoğlu'nun üç maddelik sosyal paketinde istihdam projelerinin desteklenmesi yer alıyor. Nalbantoğlu, bunun için 35 milyar TL kaynak biriktiren İşsizlik Sigortası Fonu'nun en az yüzde 5'inin bu maksatla kullanılabileceğini aktardı.

İşsizlik Sigortası Fonu'ndan yararlanma koşullarının gevşetilmesini isteyen Nalbantoğlu, yoksullukla mücadelede aile yardımı sigortasının başlatılması gerektiğini açıkladı.

Hükümetin yatırımları desteklemesini, kamu yatırımı ödeneklerini anlamlı ölçülerde arttırmanın yanında, özel yatırımların da desteklenmesini isteyen Nalbantoğlu, şunları söyledi: "Tarıma dönük destek paketi milli gelirin en az 1,5 düzeyinde 2009 bütçesiyle birlikte hemen çıkarılmalıdır. KOBİ'lere yatırım kredisi desteği, vadesi gelmiş dış yatırım kredilerinin çevrilmesi desteği gibi destekler yaygın ve anlamlı düzeylerde sağlanmalı. Kredi kartları borçlarına uygulanan faiz oranlarında geçici bir süre için bankaların mutabakatıyla indirimler sağlanmalı ve ödenmeyen kredi kartları faciası hafifletilmeli. Benzer bir durum tüketici kredileri için de düşünülmeli. Tasarruf Mevduatı Sigorta tavanı 50 bin TL'den en az 100 bin TL'ye çıkarılmalı. 2009 bütçesinde bütçenin en az yüzde 5'i düzeyinde bir ödenekle krizle mücadele amacıyla ayrılmalı."



Kategori : GÜNCEL