Sınıra büyük sevkıyat yapıldı

  • Ana Sayfa
  • Sınıra büyük sevkıyat yapıldı
Sınıra büyük sevkıyat yapıldı
Şırnak'ta PKK'ya yönelik operasyonlar sürerken, stratejik bölgelere tank, asker ve mühimmat sevkıyatı yapıldı. Abone ol

Şırnak'ta Türk Silahlı Kuvvetleri PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlarını sürdürürken, stratejik bölgelere tank, asker ve mühimmat sevkıyatı yapıldı.

Genelkurmay Başkanlığı'n arizona seo ın Şırnak, Hakkari ve Siirt’te bazı bölgeleri askeri ‘yasak bölge' ilan etmesi ardından Şırnak ve çevresinde askeri hareketlilik arttı. Bölgede yuvalanan PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürerken, bahar hazırlıkları artırıldı. Habur Sınır Kapısı yakınlarında bulunan eski Hac Konaklama Merkezi'nde konuşlu, bir süreden bu yana bekletilen birlikten yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Cudi Dağı eteklerindeki Hisar Taburu ile diğer sınır birliklerine yönelik tank, asker ve mühimmat sevkıyatı yeniden başladı. Cizre Tank Taburu'ndan da tank, asker ve içinde mühimmat bulunan kapalı kasa kamyonlarla yeni sevkıyat yapıldı. Yaklaşık 40 araçtan oluşan konvoyun geçiş güzergahında sıkı önlemler alınırken, havadan da helikopterle kontrol uçuş gerçekleştirdi.
Frekans karıştırıcı Jammer'li ve zırhlı araçların eşlik ettiği konvoyun Cudi Dağı eteklerindeki Hisar Taburu, bölgedeki stratejik alanlar ve sınır birliklerinde konuşlandırılacakları belirtildi.



Kategori : GÜNCEL