Süleyman Soylunun 5.4 inadı

Süleyman Soylunun 5.4 inadı
Adana'da gazetecilerle sohbet eden DP lideri Süleyman Soylu, Ağar'ın bıraktığı mirasın altında oy allırsa gideceğini biir kez daha söyledi.Abone ol

CHP lideri Deniz Baykal'ın "AK Parti yüzde 52 almalı" sözlerini gülerek kaarşılayan Süleyman Soylu, "Bunlar boş laflar" diyerek tepki gösterdi.

Soylu, yüzde 5.4 oy alması durumunda kendisini başarısız sayacağını vurguladı:

-Baykal yüzde 52 diyerek çok ciddi bir metematik hesabı yaptı. İktidar yüzde 47'lik oyunu korursa elbette başarılı olmuş olacak. Onun altındaki oy oranı ise başarısızlık olarak iktidarın hanesine yazılacak.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, ''22 Temmuz seçimlerinin iki katı kadar oy alacağız, bundan aşa delaware seo ğı oy alırsak başarılı sayılmayız'' dedi.

Gazetecilerle kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Soylu, parti olarak Türkiye'nin her yerinde olduklarını, ideolojik parti değil millet partisi olduklarını söyledi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin hemen hemen her yerini gezdiğini, CHP'nin sadece birkaç yerde parti bayrağını gördüğünü ifade eden Soylu, ''Biz ise Diyarbakır, Siirt, Şırnak, Hakkari'nin yanı sıra Türkiye'nin her yerinde varız'' diye konuştu.

Soylu, 29 Martta 22 Temmuz seçimlerinin iki katı kadar oy alacaklarını öne sürerek, şunları kaydetti:

''Seçimlerde 22 Temmuzun iki katından aşağı oy alırsak başarılı sayılmayız. 2004 yerel seçimlerinde kazandığımız belediye sayısından daha fazla belediye başkanlığı da kazanacağız. Kendimize koyduğumuz bu hedeften hiç pişmanlık duymuyorum. Türkiye'de siyasette maalesef etik ve ahlaki yoksunluk söz konusu. 29 Mart seçimlerinde bütün liderler 22 Temmuz seçimlerinden aşağı oy alırsa herkes gereğini yerine getirsin, doğrusu da budur. Kimse siyasete kazık çakmaya gelmiş değil. Siyaset sürekli yenilenmeyi ve değişimi gerektirir.''

Parti olarak pozitif siyaset anlayışını ortaya koyduklarını belirten Süleyman Soylu, Türkiye'nin bu kavgadan yorulduğunu, herkesin geleceğine ait endişe içerisinde olduğunu söyledi.

Soylu, kavgasız ve pozitif siyaset ortaya koyma konusunda bütün siyasi partilere tarihi ders verdiklerini belirterek, ''Siyaset kavga sanatıdır ama neyle, fukaralıkla, işsizlikle, geri kalmışlıkla kavga sanatıdır. Ama insanların siyasi partilerin birbirlerine ithamlarda ve hakarette bulunarak ortaya koydukları anlayışın adı değildir'' diye konuştu.

Yol haritalarının belli olduğunu, başlattıkları ''Beyaz Yürüyüş'' ile partinin halkın tamamını kucakladığını kaydeden Soylu, ''Yepyeni bir Türkiye, yepyeni bir siyaset anlayışı ile kökü maziye bağlı, geçmişiyle geleceği kucaklayan yepyeni bir Demokrat Parti anlayışı içerisindeyiz. Hedefimiz mevcut siyaseti devam ettirmek değil. Türkiye'nin hem siyaset hem de yönetim anlayışını tamamen revize etmek ve dönüştürmek istiyoruz. Türkiye'nin buna ihtiyacı var'' dedi.



Kategori : GÜNCEL