Diyarbakır Valisi DTPye çattı!

  • Ana Sayfa
  • Diyarbakır Valisi DTPye çattı!
Diyarbakır Valisi DTPye çattı!
Diyarbakır Valisi Mutlu, DTP'li vekillerin iddialarına sert çıktı. Mutlu, 15 kişi için 850 bin insanı feda edemem dedi.Abone ol

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, DTP Milletvekilleri ve belediye başkanlarının izinsiz gösteri sonrası yaptıkları açıklamalarının çarpıtıcı ve yanıltıcı olduğunu söyledi.

Vali Mutlu, Valilikte düzenlediği basın toplantısında Diyarbakır'da 15 Şubat 2009 tarihinde çıkartılan olaylarla halkın esenliği ve kamu düzenini Oregon Seo Service n izinsiz gösterilerle bozulmaya çalışıldığını söyledi.

15 Şubat tarihinden başlayarak mahalli seçimlerin yapılacağı güne kadar izinsiz gösteriler, sokak eylemleri ve kışkırtmalarla gerilim yaratarak bölgede ve Diyarbakır'da seçim güvenliğinin sarsılmaya çalışılacağı yönünde güvenlik ve istihbarat birimlerine yoğun istihbari bilginin geldiğini anlatan Mutlu, bu bilgileri teyit edici izinsiz gösteriye de 15 şubatta Valiliğin izin vermediğini belirtti. Mutlu, şöyle konuştu:

YÜZÜ SARILI KİŞİLER

Hukukun üstünlüğü ilkesini benimseyerek buna uygun bir tutum sergilemesi ve örnek olması gereken seçilmiş bazı kişilerin önderlik ettiği yasa dışı gösteriler yapılmak istenmiştir.

Topluluğun yürüyüşüne izin verilmemesi sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir tarafından aranılarak tarafıma bu yürüyüşe izin vermem hususu iletilmiştir. Belediye başkanına grubun içerisinde yüzü sarılı grupların grup dışına çıkartılması yasa dışı afiş, poster ve pankartların taşınmaması ve bu yürüyüş sonrasında vatandaşlarımızın can ve mal güvenlikleriyle ilgili doğacak her türlü zarardan sorumlu olmaları kaydıyla, bu konuda bana yapacakları yasal müracaata göre izin verebileceğim hususu hatırlatılmış ve sorulmuş, bunun üzerine böyle bir taahhütte bulunamayacağı, sorumluluk üstlenmeyeceği şeklinde cevap vermiştir.

UYARILARA RAĞMEN GÖSTERİ



Kategori : GÜNCEL