ABDli diplomattan yerel araştırması

  • Ana Sayfa
  • ABDli diplomattan yerel araştırması
ABDli diplomattan yerel araştırması
ABD Ankara Büyükelçiliği Politika Bölümü Diplomatı Jeffrey Collins, Manisa'da yerel seçim araştırması yaptıAbone ol

Manisa Valisi Celalettin Güvenç ve Belediye Başkanı AKP'li Bülent Kar'ı ziyaret eden ABD Ankara Büyükelçiliği Politika Bölümü Diplomatı Jeffrey Collins, incelemelerinin ardından yerel seçim süreciyle ilgili rapor hazırlayacağını bildirdi.

ABD Ankara Büyükelçiliği Politika Bölümü Diplomatı Jeffrey Collins, ilk olarak Manisa Valisi Celalettin Güvenç'i ziyaret etti. Konuk di pennsylvania seo service plomat ziyaretinin yerel seçimler öncesinde araştırma amaçlı olduğunu belirtti, Ege Bölgesi'nde Manisa'nın da aralarında bulunduğu illerde seçim öncesi yönetici ve siyasi parti temsilcileriyle görüşmek için program yaptığını söyledi. Collins, “Ben 2.5 yıldan beri Türkiye'deyim. Türkiye'deki iç siyasi politikaları ve yerel seçimleri takip ediyorum. Türkiye'de yerel seçimlerde partilerden ziyade adaylar ön planda olduğunu, yerel meseleler ve belediyeyi ilgilendiren meselelerin ön plana çıktığını fark ettim. Bu seçimlerde bazı ulusal meseleler de sonuçları etkileyecek gibi gözüküyor. Türkiye çok yönlü bir ülke. Şu anda yerel seçimleri inceliyorum. Türkiye'de seçimlerle ilgili öngörüde bulunmak çok zor. Dolayısı ile işim hem enteresan hem de zor. Washington'a şu kazanacak veya şu daha önde gibi bir şey söyleme imkanı yok. İşim gereği birçok ili gezdiğim için yerel yöneticileri ziyaret ediyorum. Bu bana büyük tecrübe katıyor” diye konuştu.

Vali Celalettin Güvenç ise Manisa'nın dünya ülkelerinin dikkatini çektiğini belirterek, “Sayın Jeffrey Collins yerel seçimlerle ilgili görüş alış verişinde bulunacak. Manisa sanayi ve tarım bölgesidir. Kaliforniya ve Nil ovalarıyla beraber Gediz Ovası dünyanın üç cennet ovasından birisidir. Bunu Sayın Jeffrey Collins’e de anlatacağız” dedi.

Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar da ABD'li diplomatı makamında ağırladı. Manisa'nın tanıtımına katkıda bulunması için Nisan ayında yapılacak Mesir Festivali'ne davet etti.





Kategori : GÜNCEL