Ankara büyükşehir ödüle doymadı

  • Ana Sayfa
  • Ankara büyükşehir ödüle doymadı
Ankara büyükşehir ödüle doymadı
AB Şeref bayrağı ve şeref plaketi Ankara'nın oldu. Sadece bu da değil, Gökçek'e yurt dışından bir çok ödül geldi. Abone ol

----ADVERTORIAL----

Melih Gökçek’in göreve geldiği günden bu yana birçok projeyi tamamlayarak Başkentlilerin hizmetine sunan Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne yurt dışından da birçok ödül geldi.

AB ŞEREF BAYRAĞI VE ŞEREF PLAKETİ ANKARA’DA

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisin Çevre, Kültür ve Yerel ve Bölgesel İşler Komitesince tarafından her yıl ortak bir Avrupa idea mikro beton kaplama li, yönetim anlayışı ve çağdaş uygulamalar gerçekleştiren belediyelere sırasıyla Avrupa Diploması, Şeref Bayrağı, Şeref Plaketi, Avrupa Ödülü verilmekte. Ankara Büyükşehir Belediyesi konsey tarafından başvuruda bulunduğu 2001 yılında direk olarak AB Şeref Bayrağı ile ödüllendirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yine yapmış olduğu çalışmaların sonucunda 2003 yılında AB Şeref Plaketi’ni aldı. 2003’de Avrupa Konseyi Tarım ve Çevre Komisyonu Ödül Alt Komisyonu Başkanı olan Juhanna Schicker konseyin 4 kategoride ödül verdiğini ifade ederek, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin AB Şeref Plaketi’ne layık görüldüğünü söyledi.

İSLAM BAŞKENTLERİ VE TEŞKİLATI’NDAN İKİ ÖDÜL

Eski adı Yunus Göleti olan Harikalar Diyarı da 2000 yılında İslam Başkentleri ve Teşkilatı tarafından Kentsel Güzelleştirme Projeleri ödülünü aldı. Birlik Dikmen Vadisi Projesini de yine 2000 yılında ödüllendirdi.



BİR ÖDÜL DE DOĞU AKDENİZ ÜLKELERİNDEN

640 bin metrekarelik bir alan üzerinde yüzde 85'ini yeşil alan ve gölet düzenlemeleri, yüzde 15'ini de yapılar ve meydanların oluşturduğu Altınpark, 2003 yılında Doğu Akdeniz Ülkeleri tarafından yılın parkı seçildi.

Yurtdışından gelen ödüllerin kendilerini son derece mutlu ettiğini ifade eden Ankara Büyükşehir Belediye başkanı Melih Gökçek, ödüllerin kendilerine daha ağır bir yük yüklediğini belirterek “Ankara’da çıtayı yükselttik ve bu ödüller geldi. Bundan sonra daha iyilerini yapmak zorundayız. Ankara’mıza yeni ödüller kazandırmak istiyoruz” dedi.



Kategori : GÜNCEL