ATOda ilk seçim turu tamamlandı

  • Ana Sayfa
  • ATOda ilk seçim turu tamamlandı
ATOda ilk seçim turu tamamlandı
Ankara Ticaret Odası'nda bugün yapılan 64 meslek komitesi ile 181 üyeli oda meclisi seçimlerinin birinci etabı tamamlandı. Abone ol

Ankara Ticaret Odası'nda (ATO) bugün yapılan 64 meslek komitesi ile 181 üyeli oda meclisi seçimlerinin birinci etabı tamamlandı.

ATO Başkanı Sinan Aygün ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 54. Sıhhi Tesisat Malzemesi Satıcıları Meslek Komitesi'nden oda meclisine seçildiler.

ATO'da bugün gerçekleştirile ersağ 2023 n seçimlerde, yaklaşık 20 bin üye 4 yıllığına 64 meslek komitesinin 426 üyesiyle, 181 meclis üyesini belirlemek amacıyla oy kullandı. Oy verme işleminin sabah saat 09.00'da başladığı seçimlerde sandıklar 17.00'de açılarak oy tasnifi yapıldı.

ATO Başkanı Sinan Aygün ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun oy kullandığı 54. Sıhhi Tesisat Malzemesi Satıcıları Meslek Komitesi'nde 81 üye oy kullandı. Oyların tamamının geçerliği olduğu saptanırken, Hisarcıklıoğlu 81 oyun tamamını aldı. ATO Başkanı Sinan Aygün 77 oy alırken, Aymer Yapı Sanayi ve Ticaret Ltd. Şirketi 80 oy aldı. Diğer iki şirket de 81 oyun tamamını aldı.

Böylece ATO Başkanı Sinan Aygün ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 181 üyeli ATO Oda Meclisi'ne seçilmiş oldular.

Bugünkü seçimin ardından 23 Şubat Pazartesi günü, 181 üyeden oluşan yeni oda meclisi, ATO Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerini, aynı oy pusulası üzerinden belirlemek amacıyla yeniden sandık başına gidecek. Aynı gün, ayrıca Disiplin Kurulu ile TOBB Genel Kurulu delegeleri seçimi de gerçekleştirilecek.

Seçimin son etabı ise 24 Şubat Salı günü 181 üyeli oda meclisi, meclis başkanı, yardımcısı ve katip üye seçimiyle tamamlanacak. Aynı gün, meslek komiteleri başkan ve yardımcıları ile bütçe hesapları denetleme komisyonu başkan ve üyeleri seçimleri de yapılacak.

28 Şubat Cumartesi günü ise yeni ATO Yönetim Kurulu kendi arasında yapacağı görev dağılımıyla iki başkan yardımcısını belirleyecek.



Kategori : GÜNCEL